Visszavinnétek egy ilyen szerelőhöz az autót?
Hobbi autóként vettem egy BMW E30 325i-t, sokat költöttem rá, és olyan is az állapota, sokan dicsérik, büszke vagyok rá.
5 éve van nálam, szerencsére nem sok bajom volt vele motorikusan, de azért 1-2 alkalommal már felkerestem szerelőket.
Volt akitől menekültem mielőtt hozzányúlt volna, volt aki ideiglenesen tudta megoldani a problémát.
Egy ember volt akit ajánlottak hozzá el is vittem, rögtön látszott,hogy nagyon érti a dolgát.
2 napig volt nála a kocsi (ahogy megbeszéltük).
Nekem mindig is volt egy olyan "rigolyám", hogy lefotózom a kilométer számlálót, még az "átlag" autómnál is ha otthagyom egy szerelőnél.
Itt is megtettem, bár mivel E60 M5 meg eredeti Alpina is parkolt szervizben, és a szerelőnek is egy hibátlan állapotú 540i E39-ese volt nem éreztem fontosnak, így a forgalmit is otthagytam.
A kocsit profin megcsinálta, de plusz 140 kilométer volt az órájában.
Kérdeztem,hogy mentek e vele, azt mondta,hogy az udvar végébe átálltak.
Megmutattam neki, hogy 139-el többet mutat az óra, azt mondta,hogy hallottak valamit a futóműben kopogni, úgyhogy mentek egy kört, hogy kiderítsék mi az, de nem "bántották" a kocsit, ne aggódjak.
Nem akartam balhézni, annyit mondtam,hogy ez nem korrekt.Kifizettem a kért árat, és elköszöntünk, azóta nem jártam ott.
Hazaérve a hátsóülés alatt egy "friss" szál sült krumplit is találtam.
Csekket nem kaptam utána, nem lett lefüstölve a gumi se róla.
Nem tartom korrekt dolognak,hogy az én autómat használták mekizésre, meg úgy bármire.Nem azért mert olyan nagy szám a kocsi, ha egy ezres Swift lenne akkor is felháborodtam volna.
Viszont most megint van egy kis gond a kocsival, mert bár télen nem használom, de be szoktam indítani járatni egy kicsit, és valami nem oké.Most nincs hó, akihez azóta hordtam nyugdíjba megy január 1-től, így hozzáértő szerelőként csak ezt az egy embert tudnám.
Nem vesztünk össze, és bár nem tetszett hogy ilyen távot mentek a kocsimmal az engedélyem nélkül, de ő az aki nem mókolva az autóhoz méltóan megtudná csinálni.
Elárulok neked egy titkot, minden szerelő meg fogja hajtani a géped!
Lényegtelen, hogy a forgalmi ott van-e vagy nincs.
Akár így is járhattál volna:
Számomra ezzel nem az a probléma hogy ment vele, hanem hogy elötte nem volt lebeszélve, utána meg nem szólt róla hanem még tagadta is. A 140 km meg nem "mentünk egy kört" mennyiség.
Nekem is BMW-m van. És egy nagyon király autószerelő nézi meg ha van valami baja. Egy utcában lakunk, és már többször volt hogy felhívtam, megbeszéltük hogy bedobom a postaládájába a kulcsot, azzal megy a műhelybe, megcsinálja, nap végén azzal jön haza. Aztán volt hogy említette hogy azzal ment a másik munkához alkatrészt venni, mert akkor egyúttal ki is próbálta. Így számomra semmi gond nincs az egésszel. Igényes a munkájára, rugalmas, nem nyúl le, nem dolgozik horror áron és sose volt probléma azzal amit ő csinált.
A te esetedben is inkább azzal lenne bajom hogy nincs megbeszélve, és utána még tagadja. Ennek ellenére ha ő az egyedüli aki érti a dolgát visszavinném. De elötte tüzetesen átnézném a környéket alternatív megoldást keresve.
Keresgélés után találtam is más BMW-re specializálódott szervizt, korrektek voltak, és még mielőtt rátértem volna mondták is, hogy menni fognak vele jó pár kilométert miután elvégezték a munkát.
Így ezzel ebben a formában nekem sincs problémám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!