Az E39 5-öshöz még mindig horror áron megy minden lényegében?
Egy jó 7-8 éve érdeklődtem körül az E39 fentarthatóságát.
Alkatrészár- ellátottság, szerelők és szervízárak környékében.
Akkor horribilis volt, ahhoz képest amennyire már "avult" dolog volt akkor is.
Nekem mai napig kedvencem a 39-es, de nettó fizetésem nem az kategória, hogy egy sz.pórollernél havi szinten 300-400 ezreket locsolgathassak.
(magyarul nettó 290 ezerből nem telik extrém kiadásokra, annak ellenére, hogy kettő 39-es árát már összehúztam ~10 év alatt).
Igazából a "kis" Montrose V8-as 35i-ben gondolkodok.
a fogyasztás sosem izgatott.
Mai napi ingázni az isuzu dízelmotoros 1.7 civicet használom ~5 literrel,
számomra amikor nincs szakellenőri rendelés és nem kell 600-700km-es etapokat futni akkor lényegében csak gurulgatok ide-oda, tehát 8 és 14 liter között érdemi különbség nincs (nagyöreg szerint : a cigi árát beletehetem, hisz nem dohányzok).
Az a baj hogy míg 3-as szérián belül rengeteg az átjárhatóság, addig az e39 annyira különc hogy csak a saját alkatrészei jók neki. És nincs is annyi e39 mint e36 és e46.
Nem vészes, de drágább és bonyolultabb mint egy 3-as bmw.
Persze minden annyi hozzá, mint egy Astrához. Nemrég vettem két új vesét 29 000Ft/db áron. :D
Egy 1700 kilós kocsihoz mindig minden drágább lesz, mint egy fele akkorához, hiába öreg technika a 325-ös féktárcsa sosem fog annyiba kerülni, mint egy 280-as ( anyag sem annyi van benne ).
Itt leginkább az a fő kérdés, mennyit szánsz E39-re? Kimész Svájcba és 5-6 millióért találsz olyanokat, hogy s3ggre ülsz. Vagy veszel itthon egyet csillió kilométerrel 950-ért és reménykedsz hogy nem kell az első éven lakatolni.
Azért elég nagy a kontraszt az űr függvényében:
www.autoscout24.ch/6160042
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!