Milyen állapotú járművet köteles az a bontó végleges kivonásra átvenni?
A rendszámot bontási igazolás nélkül nem adhatod le!
Mi lenne a biztosíték, hogy utána szabályosan megsemmisítésre kerül?
A bontó nem biztos hogy válogat, de az átvételi árat ő szabja.
Minél több számára még értékesíthető dolog hiányzik, annál többet kér az átvételért és a bontási igazolás kiadásáért.
a fő részeknek a kasztniban kell lennie
fő részek.... motor, váltó, és a komplett eröátviteli rendszer.
gyakorlatilag komplett autót lehet csak hivatalosan bontási igazolás fejében leadni, mert hogy pont az a lényeg hogy a bontás szakszerüen történjen.
jelentósen hiányos autot rendes bontó nem vesz át!
De vannak feketén müködő bontok, csak ott nem adnak bontási igazolást...
-A bontó nem kérhet pénzt! Bontó szokott fizetni, ha nagyon ki van belezve az autó nem fizetnek érte semmit. Nekem a 106-os Peugeot-ért 14.000-et fizetett.
-A rendszámnak az autón kell lenni, mert a bontó / szállító a leadás előtt fényképet készít az autóról.
-Az okmányiroda csak úgy vonja ki véglegesen a forgalomból a járművet, ha van bontási igazolás,
első és hátsó rendszám, forgalmi, törzskönyv, személyi igazolvány. - A felsoroltak közül semmi nem hiányozhat!
- Az autó a bontóban / szállítónál, bontási igazolást átadják, fényképezés után a rendszámot le kell venni az autóról és csak ezután lehet kivonni véglegesen a forgalomból a járművet.
1990-ben volt olyan levettem az autóról a rendszámot és besétáltam leadni. Az autó meg tovább ott állhatott az udvaromban, azt csináltam vele amit akartam. AZ EU-s csatlakozás után ez megszünt! Ilyet ma már nem lehet csinálni.
A motornak bent kell maradnia, nem lehet kiszerelni, alvázszám és motorszám olvasható legyen.
Az autóbontó cég ugyanolyan üzleti vállalkozás, mint bármi más. Semmiféle jármű megvételére nem lehet kötelezni. Csak tiltás van. Ha a papírok nem felelnek meg a követelményeknek, nem veheti át.
Egyébként meg teljesen hibátlan, nulla kilométeres autót sem köteles megvenni, és törött tükörben is lehet lát fantáziát.
"A bontóba ugyanis egy vázig lepusztított motor kerék meg minden sallang nélküli roncsot is leadhatsz amit a bontó köteles átvenni"
Nem jártam még ebben cipőben, max egy gondolat van bennem:
Azért lehet a rendszámot csak bontási igazolás ellenében leadni, mert igazolt a szakszerű bontás, értsd alatta, hogy nem szennyezi a környzetet a motor és olaja a hűtő és folyadéka, a klíma és töltete, a benzintartály és maradék tartalma, meg a gumi és műanyag, akár habosított alkatrészek, meg ami nem jut eszembe. Persze van ami hiányozhat eleve, pl. hűtő töltet.
De hogy minden? Azt mondod csupasz vasat is köteles átvenni?
Erős kételyeim vannak, szigorúan magánvélemény, lehet nem is így van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!