Mi lenne ha megprobalkoznek 0W40 as olajjal?
Teljesen mindegy a típus, évjárat, szemed színe.
Hidegben legyen minél folyósabb, tehát minél kisebb a szám, annál jobb. A melegoldal pedig mehet a gyár által előírt. 5w40-nél rosszabbat nem tennék bele, de a 0w40 mégjobb, kérdés hogy neked megéri-e az árkülönbség
"Teljesen mindegy a típus, évjárat, szemed színe."
Ne beszéljünk már butaságokat, azért nem teljesen mindegy!
Beviz Elek, akkor te nyugodtan bele öntenéd a MOL BOTOND 20W-50-et egy Hibrid Toyotába is? Mert teljesen mindegy?
Természetesen nem. A kérdésben szerepel hogy gyárilag 10w40-et ajánlanak, itt teljesen mindegy hogy milyen autóról van szó. Legrosszabb esetben 10w40-es legyen benne (és tudja az előírt API szabványt), de jobbat zokszó nélkül lehet tölteni.
Ha elolvasod mégegyszer a kérdést és a válaszomat, akkor az előírt helyett jobbat ajánlottam, nem pedig hibridbe 20w50-es olajat amit maximum ajtónyikorgás ellen használnék.
Beviz Elek, értem, hogy mit akartál mondani a válaszoddal, de azért csak vigyázva szabad ilyet mondani, mert egy tájékozatlanabb felhasználó, simán félre értheti és zokszó nélkül megcsinálja a hülyeséget (gondolván mert a Mol Botond sokkal olcsóbb és ha úgy is teljesen mindegy akkor miért ne önthetném bele akár azt is.) Szóval szerintem csak vigyázva az ilyen kijelentésekkel.
Én azt mondom ,hogy azokat a viszkozitásokat érdemes használni amiket az autó gépkönyve vagy a kezelési útmutatója megenged, és azokból választani, figyelembe véve a hőmérsékleti viszonyokat, az olaj tudása által lefedett hőmérsékleti tartományt, és a gyártó által megkövetelt teljesítmény szintet.
Szerintem érdemes végig nézni azt is, hogy milyen hőmérsékleti tartományt fed le az olaj:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!