Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi lenne ha megprobalkoznek...

Yoshimitcu kérdése:

Mi lenne ha megprobalkoznek 0W40 as olajjal?

Figyelt kérdés
1.6 benzin autóba. Lehet hogy ennė a tul vekony olajat? Most 10w40 van benne de -8 fokban indításkor eleg szar hangja van amig az olaj oda nem er mindenhova. Gyárilag 10w40 et ajánlanak bele. 100 ezret futott. 2006 os évjárat. Vagy inkább 5w40?
2018. dec. 20. 16:06
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Legjobb , szomszéd full generált csinált a mocijában és ezt a fajtát tette bele . Csendes jól megy és rögtön indul , kicsit járatja aztán megy .
2018. dec. 20. 16:21
 2/12 anonim ***** válasza:
Jó lenne tudni, hogy milyen márkájú és milyen típusú autóról van szó, hogy tanácsot tudjunk adni.
2018. dec. 20. 16:32
 3/12 A kérdező kommentje:
Suzuki Liana 1.6 benzin.
2018. dec. 20. 16:36
 4/12 Beviz Elek ***** válasza:

Teljesen mindegy a típus, évjárat, szemed színe.

Hidegben legyen minél folyósabb, tehát minél kisebb a szám, annál jobb. A melegoldal pedig mehet a gyár által előírt. 5w40-nél rosszabbat nem tennék bele, de a 0w40 mégjobb, kérdés hogy neked megéri-e az árkülönbség

2018. dec. 20. 16:44
 5/12 anonim ***** válasza:
42%
Egy 0w-40 fölöslegesen drága.vegyél egy jó minőségű 5w-40-est.Én a shell-t használom évek óta de sok jó más márka is van.
2018. dec. 20. 16:56
 6/12 anonim ***** válasza:

"Teljesen mindegy a típus, évjárat, szemed színe."

Ne beszéljünk már butaságokat, azért nem teljesen mindegy!

Beviz Elek, akkor te nyugodtan bele öntenéd a MOL BOTOND 20W-50-et egy Hibrid Toyotába is? Mert teljesen mindegy?

2018. dec. 20. 17:12
 7/12 anonim ***** válasza:
Tehetsz bele nyugodtan 0W-40-es olajat is vagy 5W-40-est is.
2018. dec. 20. 17:25
 8/12 Beviz Elek ***** válasza:

Természetesen nem. A kérdésben szerepel hogy gyárilag 10w40-et ajánlanak, itt teljesen mindegy hogy milyen autóról van szó. Legrosszabb esetben 10w40-es legyen benne (és tudja az előírt API szabványt), de jobbat zokszó nélkül lehet tölteni.

Ha elolvasod mégegyszer a kérdést és a válaszomat, akkor az előírt helyett jobbat ajánlottam, nem pedig hibridbe 20w50-es olajat amit maximum ajtónyikorgás ellen használnék.

2018. dec. 20. 17:30
 9/12 anonim ***** válasza:

Beviz Elek, értem, hogy mit akartál mondani a válaszoddal, de azért csak vigyázva szabad ilyet mondani, mert egy tájékozatlanabb felhasználó, simán félre értheti és zokszó nélkül megcsinálja a hülyeséget (gondolván mert a Mol Botond sokkal olcsóbb és ha úgy is teljesen mindegy akkor miért ne önthetném bele akár azt is.) Szóval szerintem csak vigyázva az ilyen kijelentésekkel.

Én azt mondom ,hogy azokat a viszkozitásokat érdemes használni amiket az autó gépkönyve vagy a kezelési útmutatója megenged, és azokból választani, figyelembe véve a hőmérsékleti viszonyokat, az olaj tudása által lefedett hőmérsékleti tartományt, és a gyártó által megkövetelt teljesítmény szintet.

2018. dec. 20. 18:04
 10/12 anonim ***** válasza:

Szerintem érdemes végig nézni azt is, hogy milyen hőmérsékleti tartományt fed le az olaj:

[link]

2018. dec. 20. 18:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!