Mire számíthatok ha 175/65 r14 használt téli gumiaimat 165/65 r14-es új téli gumira cserélem?
Megy a vita itt a haveri körben hogy alacsonyabb lesz az autóm! Csak nem tudom miért lenne alacsonyabb amikor a gumi szélessége lesz kisebb! Egyesek szerint a kisebb kerék miatt nagyobb fordulatszám, egy nyüansznyit több lesz a fogyasztás, mások szerint kevesebb de gyengébb tapadás! Szóval tudom leheletnyi a külömbség csak érdekel hozzáértők mit mondanak, írnak!
Autó peugeot 206 se 1.4 hdi bár nem tudom az autó ebben a helyzetben semmit sem számít
Az autód 6,5mm-rel lesz alacsonyabb (175mm-165mm=10mm, és ennek a 65%-a, azaz 6,5mm), szerintem ez nem észrevehető különbség.
Fogyasztásban emiatt biztos, hogy semmit sem fogsz észrevenni, mert gyakorlatilag minimális az eltérés.
Hóban jobbak a virsli gumik. Azt ugye tudod, hogy ez a két méret nem egymás váltómérete? Kilométer-órádat egy kicsit becsapod majd vele, ennyi.
Az egyik az, hogy nem beszélhetünk a kapitális méretkülönbségről.
A másik, hogy a jégfoltokon való túlpördülések úgy is felülírnak mindenféle kerékfordulati, vagy fogyasztási számításokat. ;)
A kerék átmérőd 13 mm-rel lesz kisebb.
De én nem tennék keskenyebb gumit , főleg meg télen.
A szélesebb gumi jobb tapadást biztosít, mégha ezt nem is lehet nagyon észre venni.
"De én nem tennék keskenyebb gumit , főleg meg télen.
A szélesebb gumi jobb tapadást biztosít, mégha ezt nem is lehet nagyon észre venni."
Ez csak szaraz aszfalton igaz!Esőben hóban nem!Éppen ezért nem 245-ös gumikon mennek 160-al keresztben a hóban a rallyban hanem a virsli gumikon!
Azért rakom ezt a gumit mert ezt hozta nekem a rokonom ajándékba! Magyarul ingyen megdobtak 4 uj szet teli gumival! Ha én vettem volna 175-et veszek! Így meg már tegnap este óta a 165-ös gumikon gurul!
Köszönöm a válaszokat! Igazán rendessek vagytok!
Jaj-jaj "nem váltóméret" a neve!
Pffff, és akkor mi van? :D
Kapott négy új gumit és most örül neki. Használja egészséggel.
#4!
Téli guminál (is) igaz a mondás, hogy "a kevesebb a több"!
(értsd: a keskenyebb, jobban fog)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!