Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Szükséges-e a kerekek centríro...

Szükséges-e a kerekek centrírozása?

Figyelt kérdés
Évek óta házilag cseréljük a téli-nyári gumikat (a gumik felnin vannak). Néhány helyen olvastam, hogy azért szükség lenne néha a kerekek centrírozására is. Tudomásom szerint, ha a kocsival nincs gond (nem ráz, stb.), akkor nem szükséges. Vagy talán mégis? Vagy ez is csak üzleti fogás?
2018. dec. 19. 13:09
 1/4 anonim ***** válasza:
23%

Attól függ milyen autód van és mennyivel mész :)

Egy Nascar autónál kritikus a kerekek centrírozása, egy hétköznapi autónál ha nincs össze-vissza hajolva a felni akkor nem sok különbséget érzel.

2018. dec. 19. 13:25
 2/4 anonim ***** válasza:

Autótól függően 25-50 ekm-nél amikor új gumit raknak fel még a futómű beállítását is ellenőrizni kéne. Ez nem üzleti fogás, a gyártók leírják (legyen az autó vagy autógumi gyár) mit javasolnak, te meg megfogadod vagy nem. Ha nem ráz akkor annyira nem lehet nagy a baj, persze alufelninél érhetnek meglepetések ha egy sérülést nem veszel észre időben. A kérdés az hány éves gumikkal jársz. Ha 6-8 évesnél idősebb téligumival/nyárigumival jársz, akkor inkább cseréltesd le és akkor centíroztasd felrakásnál (nem amikor vetted, gyártástól számolva). Az sokszor ingyenes ott ahol a gumit veszed. A kerekek kora és állapota szerintem aggasztóbb lehet mint az hogy ráz-e a kormány. Szinte minden előjel nélkül lehet galiba régi guminál, nem úgy tapad, lehet hogy nem is jól kopott meg. Azt érdemes legalább kétévente megnézetni, 3.

Röviden, a kérdés az mennyi pénzed van. Ha nem sok akkor koptasd a gumikat el teljesen akárhány évesek, rakd fel te, ne állíttass futóművet X kilóméterenként, figyeld ha rázkódik a kormány. Ha bajt észlelsz akkor cseréld amit kell, go tovább. Ha van rá pénzed akkor érdemes rá áldozni, a biztonságnak kéne az elsőnek lennie, de nekem se futja mindig rá.

2018. dec. 19. 13:28
 3/4 anonim ***** válasza:
65%
Ha nem volt megütve a felni, meg ilyenek, akkor elméletileg nem kéne centrírozni soha, ha nincs levéve a gumi. Úgy látszik, nálad minden oké.
2018. dec. 19. 13:58
 4/4 anonim ***** válasza:
Kérdezőnek: én is pont így gondolkodtam évekig..de ma már nem. vizsga előtt vidd el centírozni, és akkor nem felejted el, mikor voltál gumisnál. Ennek a költségnek bele kell férni..
2018. dec. 19. 17:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!