Kezdenek itt Magyarországon is kihalni a kézi váltós autók?
Egyre több ismerősöm vesz automata váltós autókat, és kezd aggasztani ez a trend: szerintem nincs élvezetesebb annál, mint amikor sofőrként én választom ki hogy melyik sebességben legyen az autó, és hogy meddig szeretném húzni az aktuális fokozatban
Az vár a manuális váltókra itt is, mint Amerikában?
"Kezdenek itt Magyarországon is kihalni a kézi váltós autók?"
Igen, már alig-alig látni az utcán ilyet.
"Egyre több ismerősöm vesz automata váltós autókat"
Érdekes, én egyáltalán nem tartom magam csórónak (sőt), mégsem vesznek az ismerőseim hetente új autókat.
"és kezd aggasztani ez a trend: szerintem nincs élvezetesebb annál, mint amikor sofőrként én választom ki hogy melyik sebességben legyen az autó, és hogy meddig szeretném húzni az aktuális fokozatban"
Őszinte leszek veled, ne sértődj meg: a kutyát nem érdekli sem az, mi aggaszt téged, sem az, mit és hogyan szeretsz vezetni. Ezek a te saját preferenciáid, és nem fogják befolyásolni a piacot sem eladási, sem vételi oldalon.
"Az vár a manuális váltókra itt is, mint Amerikában?"
Minden az automatizálás felé halad, és ebbe előbb-utóbb bele fog keveredni a sebességváltó is. Viszont - szvsz - addigra te már rég abban a korban leszel, amikor a kényelmi szempont lesz a fontosabb, nem a vezetési élmény.
Ez azért erős túlzás! Kihalni nem halnak ki. Csak az eddigi 5% helyett mondjuk 15% az automata.
Új autó vásárlásnál én is gondolkoztam automatán. Ez olyan típus volt, hogy használhatod full automataként is és "manuális" módban is. Olyan értelemben, hogy te döntöd el mikor váltson a váltókar előre-hátra lökdösésével, de minden mást, beleértve a kuplungozást is ő végzi.
Tetszett, de végül mivel nem volt korlátlan a költségvetésem inkább más extrákat választottam.
"Új autó vásárlásnál én is gondolkoztam automatán. Ez olyan típus volt, hogy használhatod full automataként is és "manuális" módban is. Olyan értelemben, hogy te döntöd el mikor váltson a váltókar előre-hátra lökdösésével, de minden mást, beleértve a kuplungozást is ő végzi."
Ettől függetlenül a legtöbb automata felül fogja írni a gondolataidat, fel fog váltani ha ő úgy gondolja hogy feleslegesen forog a motor és nem fog visszaváltani ha ő azt úgy ítéli meg.
Ebből a kérdésből látszik, hogy nem igen vezettél még normális automata váltós autót. Berakod comfortba.. akkor normálisan vált, ahol kell. Berakod dynamicba, akkor meg elhúzza 4-5 ezerig.. nem olyan bonyi.
Mi abba az élvezet és elengedhetetlen, hogy te magad pakolászod a sebességet?
"Mi abba az élvezet és elengedhetetlen, hogy te magad pakolászod a sebességet?"
Nem mindegy az neked? Nem vagyunk egyformák, van aki így szereti, van aki úgy. Miért kell beszólni valakinek a szokásai, ízlése miatt?
gyaaaa, elveszik az émééényt, hát hogy fogom tudni így kihasználni a tragacsom mind a 60 lovát?
pfejjj, szar az automata, az nem adja az éményt, manuál kelly szervo nélkül
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!