Hasznos autós kiegészítő ajándékba?
Most vettük meg az első autónkat, elsősorban a párom fogja vezetni, most elég izgatott mindig, amikor szóba kerül a kocsija, büszke rá. Ezért is gondoltam, hogy karácsonyra vennék neki valami hasznos kiegészítőt az autóhoz, de nincs nagyon ötletem, hogy mit lenne érdemes.
Gondoltam ilyesmikre, hogy fűthető üléshuzat, vagy kézi autós porszívó, vagy egy szép autós táska az iratoknak, stb... még nincs semmilyen autós cucca, mert sose volt kocsija korábban.
Amúgy egy 12 éves, második generációs Ford Focus az autó, ha ez számít valamit.
Tudtok még ötleteket? Mi az, ami tényleg hasznos lehet és örülne neki egy első autós 26 éves srác? :)
Köszönöm!
Az a kézi porszívó nem ér semmit, a normális porszívó az jó.
Inkább egy akku töltőt ami hosszú évekre segítség lehet.
Sőt ha használt autó akkor kell is.
Vagy ha van garázs és nem az utcán áll, akkor egy hősugárzó is nagyon jó, fél óra alatt jó időt tud csinálni az autóban.
20 éves autómnak sem kellett soha akku töltő, most 9 évesemnek sem kell. Nem tudnék vele mit kezdeni, ha kapnék... Pedig udvarban parkolok, "csupaszon", tehát tető sincs felette. Egy jó akkumulátort nem kell soha tölteni (ha a kocsi normálisan tölt)
Szivargyújtós ülésfűtés jó ötlet, ha nincs benne. Esetleg autós kamera. Vagy szivargyújtós telefontöltő, telefontartó, szivargyújtó elosztó. Kesztyűs jégkaparó, seprű a hóletakarításhoz (vannak ilyen készletek)
Ezek nekem mind hasznosak a kocsimban.
Az ülésfűtés nagyon jó dolog,nekem gyárilag olyan és imádom, a másik autónkba nincs,szereztünk is bele :)
Ha nincs az autóba én mondjuk nem szeretem,felhajtom az enyémbe mindig,de párom nagyon szereti: könyöktámasz.
Amit még csináltattam,méretpontos egyedi szőnyeg (télre gumi van). Párom szülinapjára újra bőröztettem az autójába a kormányt.
2-es vagyok:
A "legalapabbat" el is felejtettem.
Üléshuzat. AMi méretpontos, akár gyári is lehet. Nagyon meg tudja védeni az üléseket, szépek maradnak.
Ennek vásárlásánál figyelj arra, hoyg a hátsó üléssor milyen. Hogy dönthető, felhajtható.
3-as vagyok
A méretpontos üléshuzat jó dolog,de az nagyon más árkategória mint amiket a kérdező sorolt. Akkor meg különösen ha mind az 5 ülésre csináltat egy középkategóriás huzatból :D Amúgy tényleg jó az is,ha más nem az első 2 ülésre
Neked kellene ismerni a párodat, az itteni tanácsokkal könnyen mellélőhetsz.
Többen írták az üléshuzatot, szivargyújtós ülésfűtést. Nekem a hátamon feláll a szőr ezektől a gagyi dolgoktól, ha ilyet kapnék zavartan megköszönném és elrejteném a padlás legsötétebb zugában.
Az akksitöltőt lefikázták, én pl sokkal jobban örülnék neki. Nincs rá szükségem, de sosem tudni mikor jöhet jól.
Aminek én örülnék: yato krova/csillag-villás készlet, beta csavarhúzókészlet, kicsi, nem feltűnő kamera, valahova ízlésesen beépíthető olajhőfokmérő, ha rossz állapotú akkor kormány/váltószoknya újrabőrözés, motorháztető teleszkóposra alakítása, zene upgrade (nem fm transmitter hanem pioneer fejegység, focal hangszórószett, stb)
Mindenki más, valakit az aliexpresses szivargyújtó elosztó (...) ronda felragasztása izgat fel.
Többen írták az üléshuzatot, szivargyújtós ülésfűtést. Nekem a hátamon feláll a szőr ezektől a gagyi dolgoktól.
Azért amit gyári méret szerint varrnak az ülésre ne keverjük össze a boltokba kapható univerzális huzatokkal,már árba is elég nagy a különbség . Különösen azért ne mert egy kívánság műsor szerinti szín-összeállításba és anyagba levarratott huzatot ami teljesen méretpontos nem mondanák gagyinak. A nem gondos első gazda miatt a vezető oldalira varrattam ugyan olyan alcantra-t mint volt és rakattam fel (mert jól felrakni se olyan egyszerű) hát nem lehet megmondani,hogy az nem az amivel a gyárból kijött....
# 6-ossal teljes mértékben egyetértek!
Az előző autómban is volt és a mostani autómban is gyári van ülésfűtés. A mostani ráadásul olyan, hogy automatikusan kapcsol be. Az első dolgom motorindítás után, hogy kinyomom az ülésfűtést, utána a start-stopot. Az nálam már teljesen a napi rutin része. Teljesen el lehet lenni ülésfűtés nélkül is, nem létszükséglet. Persze aki szereti, az használja!
Egy jó minőségű, szép gyári ülést biztos hogy nem dugnék el egy huzat alá. Akár fűtéses a huzat, akár nem. Az előző autómat több minta 300.000km-rel adtam tovább szinte makulátlan ülésekkel és soha nem volt rajta huzat. Legfeljebb akkor tudnám elképzelni, ha az ülés már tényleg nagyon szét van ülve és cafatokban lóg róla a gyári kárpit.
Egy akkutöltő nem kér pénzt a fiókban és minden akku lemerül egyszer csak idő kérdése. És akkor jól jöhet még. Egy jó minőségű szerszámkészlet is jó ötlet, ha valami alap dolgot szerelgetni kell. Ha a téli-nyári kerékszett felnire van szerelve és otthon cserélgetni át, egy nyomatékkulcs is hasznos a kerékcsavarok pontos meghúzására. Ilyen kefeszerű hóseprű, jégkaparó is praktikus az ilyen havas időben. Csak apróságok, de jól tud jönni.
Ha ülésfűtést tennék az autóba, akkor olyat vennék ami a kárpit alá megy, normálisan be lehet vezetékelni, nem szivargyújtóba kell dugdosni. Az egyik autónkban bőrülések vannak, az hideg és lenne is értelme, de nem rondítanám el semmivel a bőrt, kizárólag alá tenném. A másik középen alcantra és a széle bőr, gyárilag fűthető de semmi értelmét nem látom mert az viszont nem hideg.
Kiragadtál egy részletet, de a válaszom lényege hogy a feltűnően gagyi utólagos kacatot nem szeretem. Ha valami minőségien van megcsinálva (pl a kemény műanyag könyöklő fedelem szivacsozva és lebőrözve) akkor semmi bajom vele.
Nyomatékkulcs, na igen az most nagyon betalálna :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!