Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Szivattyú hiba? (Opel Astra f...

Szivattyú hiba? (Opel Astra f 1.4 classic)

Figyelt kérdés

Kb. egy hete kezdődött, hogy hangos zörgő/csikorgó hang jön az ékszíjtől.

Szerintetek mi lehet a hiba? (Nem tartom 100% biztosnak, hogy az ékszíj lesz a baj)

2018. dec. 12. 17:33
 1/3 anonim ***** válasza:

ha az ékszíj felől jön, akkor valószínű csuszik az ékszíj

ha régi cseréld, ha viszonylag új húzz rajta

2018. dec. 12. 18:30
 2/3 anonim ***** válasza:
Szerintem vizpumpa. Vagy a generatorcsapagy .
2018. dec. 12. 21:38
 3/3 anonim ***** válasza:

"Szerintem (anélkül hogy hallottam vagy láttam volna az autót) vízpumpa vagy generátorcsapágy"

Na az ilyen válaszokhoz szeretnék gratulálni. Egyszer volt egy ilyen esetem, igaz, hogy nem F Astra volt, hanem Dacia de annak is nyikorgott az ékszíja és annak a generátor volt szar. Biztos itt is ugyanez van.

Szóval.. Fogj egy kis szilikon spray-t, ha nincs, akkor csavarlazítót, és járó motornál fújj a szíjra belőle. Ha változik a hang, akkor az ékszíj kopott. Ha nem, akkor vedd le a szíjat (persze előbb állítsd le a motort), és egyenként forgasd meg az összes szíjtárcsát, figyelve arra, hogy szorul-e valamelyik, van-e kotyogása a kopás miatt, vagy értelem szerűen nyikorog-e, ha forgatod. Ez a diagnosztika menete.

2018. dec. 13. 07:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!