Szivattyú hiba? (Opel Astra f 1.4 classic)
Kb. egy hete kezdődött, hogy hangos zörgő/csikorgó hang jön az ékszíjtől.
Szerintetek mi lehet a hiba? (Nem tartom 100% biztosnak, hogy az ékszíj lesz a baj)
ha az ékszíj felől jön, akkor valószínű csuszik az ékszíj
ha régi cseréld, ha viszonylag új húzz rajta
"Szerintem (anélkül hogy hallottam vagy láttam volna az autót) vízpumpa vagy generátorcsapágy"
Na az ilyen válaszokhoz szeretnék gratulálni. Egyszer volt egy ilyen esetem, igaz, hogy nem F Astra volt, hanem Dacia de annak is nyikorgott az ékszíja és annak a generátor volt szar. Biztos itt is ugyanez van.
Szóval.. Fogj egy kis szilikon spray-t, ha nincs, akkor csavarlazítót, és járó motornál fújj a szíjra belőle. Ha változik a hang, akkor az ékszíj kopott. Ha nem, akkor vedd le a szíjat (persze előbb állítsd le a motort), és egyenként forgasd meg az összes szíjtárcsát, figyelve arra, hogy szorul-e valamelyik, van-e kotyogása a kopás miatt, vagy értelem szerűen nyikorog-e, ha forgatod. Ez a diagnosztika menete.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!