Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mit tudok tenni ha tönkrement...

Mit tudok tenni ha tönkrement a sebességváltó?

Figyelt kérdés

Ma történt hogy jövök haza a szokásos útvonalon és az utolsó 300 méteren hármas sebességfokozatból váltanék vissza kettesbe és érzem hogy nem lehet, a sebességváltó kar kileng mind a két irányba, nem tartja meg semmilyen rugó. Nem hallottam semmilyen szokatlant, se kattanás se semmi, egyik pillanatról a másikra történt, egyesbe még valahogy engedte és el tudtam gurulni a legközelebbi parkolóig, de rükverzbe, kettesbe, ötösbe már nem lehet. Eddig semmi baja nem volt azon kívül hogy egyes fokozatba néha nem lehetett elsőre betenni de ez elég ritkán fordult elő.

Fél éve van csak jogosítványom és az autót a szüleimtől kaptam, még sosem vittem szervizbe.

Hogyan viszem el a legközelebbi autószerelőhöz? Körülbelül mennyibe fog kerülni megjavíttatni?

Valaki valamilyen tanácsot tud adni hogy mit tegyek, vagy akivel történt már hasonló?

(Peugeot 206, 2001-es évjárat)

2018. dec. 10. 17:21
 1/5 anonim ***** válasza:
Van rá esély ,hogy csak kulissza ugrott szét. Az nem olyan drága, de ha komoylabb a baj súlyos 10.000 rek mehetnek majd rá. Csak vontatással tudod elvinni sehogy máshogy.
2018. dec. 10. 17:25
 2/5 anonim ***** válasza:
Kénytelen leszel egy ismerősödet megkérni, hogy vontasson el téged.
2018. dec. 10. 17:41
 3/5 anonim ***** válasza:
54%
Most látom, hogy kezdő vezető vagy. Jó tanács, hogy kérd meg egy tapasztalattal rendelkező ismerősöd, hogy ő üljön a volánnál, amikor a kocsidat vontatják.
2018. dec. 10. 17:44
 4/5 anonim ***** válasza:

A váltók belül nem egyik pillanatról a másikra mennek szét, 100%, hogy egy műanyag gömbfej ugrott le a kulisszáról. Nézd meg, nem-e ott lóg valahol.

Lehet, Te is ki tudod cserélni.

2018. dec. 10. 19:15
 5/5 anonim ***** válasza:

Jól mondja az utolsó, valószínűleg csak a rudazat ugrott szét. Talán csak vissza kellene pattintani, esetleg egy gyorskötözővel biztosítani, amíg ki nem cserélteted.

Így néz ki:

[link]

2018. dec. 10. 20:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!