Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mitől rázhat a kormány?

Tele kérdése:

Mitől rázhat a kormány?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Most megy műszakira majd az autó,elötte elszoktam vinni gyors átvizsgálásra.A szerelő felemelte,megrángatta a kerekeket,átnézte az alját aztmondta,hogy a korához képest nagyon jó.Viszont annyira elmerültünk más dolgokba,hogy elfelejtettem mondani neki hogy a kormány valamiért 40-45nél rángat.Viszont azt mondtaa,hogy a gumik kopottak,ezzel nem megy át műszakin.Nos a kérdés a következő.Lehet-e a probléma oka,hogy a kerék kopottsága miatt rángat a kormány 45körüli sebességnél?1.5 hónap múlva megyek vissza a szerelőhöz féket csináltatni,csak kiváncsiságból már érdekel ez is.

2018. dec. 7. 18:18
 1/7 anonim ***** válasza:

Bizony, ez tipikus jelenség. Ilyen szar gumival már nem szabad közlekedni. Vagy centíroztasd pár ezerből, vagy veszel a legolcsóbb gumiból egy garnitúrát.

Életveszélyes ez a rángatás.

2018. dec. 7. 18:40
 2/7 anonim ***** válasza:
Lehet még szilent vagy centírozás hiba is.
2018. dec. 7. 19:23
 3/7 A kérdező kommentje:
Megmondom őszintén nem tudom,hogy centiroztatni mit szoktak,vagy hogy van ez,de elmegyek és veszek négy darab négy évszakos gumit,és lecseréltetem.Ettől megoldódik remélem.
2018. dec. 7. 20:21
 4/7 anonim ***** válasza:
Kereket szokták centírozni,ha veszel gumikat és felrakják a felnire akkor alapban megcsinálják.
2018. dec. 7. 20:38
 5/7 anonim ***** válasza:

Csak gyorsításnál rángat, vagy üresben gurulva is?

Centrírozni a kerekeket kell. Ez annyit jelent, hogy a kerék súlypontját középre hozzák kis súlyokkal. Bármelyik gumisműhelyben megcsinálják pár ezresért. Gumicserénél egyébként alapból kell centrírozni.

2018. dec. 7. 22:31
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.Igazából 18éves srác vagyok,jól kell gazdálkodnom a pénzzel,saját pénzből fizetek mindent.Szóval a szerelő azt mondta,hogy ezekkel a gumikkal nem megy át vizsgán,de azt nem mondta,hogy mind a négyet cseréltessem le.A helyzet az hogy megnéztük ma édesapámmal,és a hátsó két kerék szinte nem kopott akkora borda van rajta kb mint a pótkeréken ami az előző tulaj szerint sose volt használva,tehát újszerű.Az első két gumi viszont tényleg kopott.Lehetséges olyan,hogy csak az első kerekek koptak el,vagy mind a négynek egyformán kéne kopnia? Azon gondolkozom,hogy veszek ugyanolyan gumit előre,mint ami van rajta kettőt,és a hátsót úgy hagyom.
2018. dec. 8. 19:41
 7/7 anonim ***** válasza:

Törvényszerű, hogy az első gumik jobban kopnak.

Azon van a nagyobb súly, azon van a hajtás (hacsak nem RWD), kanyarodáskor is az kopik.

Nézd meg, hogy mennyi idősek a gumik. Ezt a DOT számból látod, ami a gumi oldalán kell legyen. Ez egy 4 jegyű szám, pl. 3516 azt jelenti, hogy 2016 35. hetében készült a gumi. Ha 8 évnél öregebb a gumi, akkor amúgy is a kukába való.

Télen a hóba, jégbe nyári gumival értelemszerűen ne indulj el. Legalább 4 évszakos, de inkább téli gumival menj.

A törvény szerint csak az egy tengelyen lévő gumiknak kell egyformának lenni, de az a biztos, ha mind a négy egyforma.

2018. dec. 8. 20:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!