Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Szerintetek baj, hátrány, ha...

Szerintetek baj, hátrány, ha 20 évesen meg egy autót se tudok beindítani?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Még soha életemben nem vezettem, és nem is tudom hogy kell meg mit kell. Olyan családból vagyok, ahol nincsen autó a háznál, mivel se apámnak, se anyámnak nincs jogosítványa.

Mostanra már minden barátom megszerezte a jogsit, de soha nem kérdeztem meg egyiktől sem, hogy hogyan kell vezetni, mert egyszerűen nem érdekelt.

Egyszer elkondolkodtam rajta, hogy vajon érdemes lenne megpróbálni a jogosítvány megszerzését, de nem tudom, hogy most erre ténleg szükségem lenne -e...

A kérdésem az lenne, hogy szerintetek hátrány lehet az életben, ha nincs jogosítványom, és nulla tapasztalatom van eddig?

A válaszokat előre is köszönöm!

20/F

2018. dec. 7. 00:16
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Amúgy én is lassan 30 éves vagyok, és mostanra lett autóm. Viszont egyáltalán nem szeretek vezetni. Csak azért tekergek néha vele, hogy legyen gyakorlatom és ne maradjak örök kezdő. Illetve nagy távolságokon van egyértelmű haszna, például lemenni vidékre nem 5+ órámba telik, csak 2,5. Városon belül viszont maradt a BKV hétköznapokon.
2018. dec. 7. 12:53
 12/12 anonim ***** válasza:
74%

Én 17 évesen szereztem jogosítványt, de csak 28 éves kormban vettem meg az első autómat. Addig nem igazán volt rá szükségem. Városon belül max egy órán belül ott vagyok mindenhol. Évente egyszer-kétszer a hosszabb utat is megoldottam tömegközlekedéssel. Aztán fordult a kocka, kellett az autó, mert rengeteget kell utaznom, ami tömegközlekedéssel majdnem kivitelezhetetlen.

Én mondjuk szeretek vezetni. A saját autómmal 25.000km-t nyomok le évente. Ehhez jön még a cégessel 15.000. Tehát nem megyek keveset. Jelenleg saját autóból 2db is van a tulajdonomban. Mégis hét közben 90%-ban BKV-val járok. Tulajdonképpen a munkahelyemre is beérek átszállás nélkül egy órán belül. (Autóval se sokkal rövidebb.) A munkáltatómtól ingyen kapok éves bérletet. Míg a tankolást, parkolást én fizetném. Vezetésből pedig így sincs hiányom.

2018. dec. 7. 13:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!