Sokáig, amíg a vízhőmérséklet mutató el nem éri a 40 fokot vagy meg nem haladja...
(Általában 4-5 perc, kivéve ha bejönnek a -15 -20 fokok)
De nekem öreg dízel mercim van, szóval ne én legyek a mérvadó. :)
2018. dec. 4. 00:34
2/28 A kérdező kommentje:
Köszi szépen! :) Nekem 2003-as swiftem van. Én is kb 4-5 percet melegítem.
2018. dec. 4. 00:37
3/28 anonim válasza:
Az egész család kőkemény hipermiler, ennek megfelelően soha, semmiképpen nincs járatás, még ha nincs is garázsban a kocsi, mert mindenünk nem lehet. Kímélet van az első időkben, amit a kicsike meg is követel, eleve gyenge a motor, de hidegen örülhetünk, ha szép lassan felmegy az emelkedőn... Ez így OK. Amúgy ócska kis vacak, de még elgurul egy ideig.
2018. dec. 4. 00:45
4/28 anonim válasza:
Semeddig. Ez tévhit, hogy az autó motorját percekig kell melegíteni télen. Annyi, hogy ameddig nem melegszik fel üzemi hőmérsékletre, addig nem szabad erőltetni a motort, de nyugodtan el lehet vele indulni hidegen is.
2018. dec. 4. 01:13
5/28 bamboochatheone válasza:
Az utolsó válasszal értek egyet, én sosem melegítem hanem hagyom kb 20 másodpercig hogy az olaj átjárja aztán rajt. Amíg hideg a motor addig csak normálisan közlekedem aztán mehet az előzés stb.
2018. dec. 4. 01:26
6/28 anonim válasza:
2 autóm van(de minek????) 1 kis benzines, meg egy öreg dízel opel.
A benzinest elvileg kellene melegíteni, de mivel már régóta hirdetem, nem nagyon foglalkozom vele. :(
A dízel meg alapjáraton megy szinte menet közben is, mire kiérek a faluból. Falun kívül se megyek eleinte 60-nál gyorsabban, anyáznak is a mögöttem jövők.
2018. dec. 4. 03:05
7/28 anonim válasza:
Attól függ milyen olaj van benne, meg hány fok. Egy modern autónál is van, hogy kell a közel egy perc, főleg mínusz 20-ban.
0fokban az 5w-s olaj 8 másodperc, de -20 ban, azért már közel 30 másodperc körül van.
A váltó olajról már ne is beszéljünk.
2018. dec. 4. 05:35
8/28 anonim válasza:
Attól függ :D
Általában 5 perccel előbb indítom mielőtt elindulnék, de van amikor megcsúszok és szegény kocsi 15 percig is jár mire el tudok vele indulni.
2018. dec. 4. 06:03
9/28 anonim válasza:
1-2 percnél tovább nem szükséges, a totalcaron volt erről cikk, el lehet olvasni.
2018. dec. 4. 07:23
10/28 anonim válasza:
Dízelt 2 percig, mert nagy mamlasz (Alhambra) és szedi le a jeget a szélvédő fűtés, azt megvárom, meg felerőszakolom a fed. kamerát Swiftet '95 Fiestát 1 percig , oda könnyebb feltenni a kamerát. Bár a sztiftikét kéne, jobban mert 15w40 olaj van benne, meg eszi is, de majd ha lemérik végre a totalcarosok a Swiftet és ha megvan a 68 ló akkor lesz értelme gyűrűzni, ha csak kamu a pörgős , igénytelen motor akkor gyűröm addig még meg nem áll, majd veszek bele 40 ezerért másik mocit. :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!