Hűtőfolyadék hibajelzés az autó műszerfalán?
Sziasztok !
Egy olyan kérdésem lenne , hogy a minap a hidegben indítottam az autóm Skoda Fábia diesel.
A hűtőfolyadék visszajelző kigyulladt 3-at sípolt majd menet közben villog.
Motort leállítottam majd újraindítottam, és akkor már nem , majd azon a napon többször mentem ide oda semmi hiba.
Másnap reggel megint beindítottam, éjszaka -6 fok volt és megint a fent leírtakat produkáltam.
Megnéztem a rózsaszín folyadékot és a min-max között volt a szint (még hidegen nem ment a motor)épp hogy elérte a minimum szintet. Mire hazaértem gondolom a meleg meg a nyomás felvitte egy picit a szintet majdnem a max vonalig.
Biztos ami biztos másnap töltöttem rá hideg állapotban vizsgáltam és maxig töltöttem de csak alig kellett feltölteni.
Szerintetek ez megoldja a hibát ? Minden évben szervizelve van a kocsi.
Válaszotokat előre is köszönöm.
Naja meg kellene méretni mert lehet elkezdett kásásodni akár...
(amúgy miért rózsaszín? manapság már szinte csak zöldet kapni)
Lehet hogy az volt a baja igen, hogy minimumon volt a szint. Ha rátöltés után nem csinálja, akkor minden bizonnyal.
Skodám még nem volt, de volt egy H Astrám ami inítás után a kijelzőre írta ki, hogy kevés a lé, ha minimum közelében volt a hűtőfolyadék szintje.
"Kásásnak"üzenném,hogy műanyag hűtőbe rózsaszín fagyálló kell,nempedig amit éppen meglátsz az üzletben.
Lehet hogy a faludban alig lehet kapni,budán el vannak látva az üzletek
"Komolyabb autóknál a szintet figyeli, de egy Fabiában?"
Ahogy írtam, nekem egy 2005-ös H Astrában figyelte a szintet a kiegyenlítő tartályban. Sőt még a szélvédőmosónál is szólt, ha már alacsony a szint. Akkor mért ne lehetne ilyen egy korabeli vagy újabb Fabiában is? Lehet hogy nem az alapfelszereltség része de valami feláras "komfort csomagban" simán el tudom képzelni.
#5, hát nem tudom én úgy vettem észre, hogy:
zöld = fagyálló
rózsaszín = nyári szélvédőmosó
kék = téli szélvédőmosó
legalábbis a nagy átlagban ez van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!