Létezik ilyen izzó?
Hagyományos h7-es halogén izzómat szeretném kicserélni a tompítottban. Van olyan izzó, aminek fehér/kékesfehér a fénye (nem sárgás!), szabályosan használható, tehát van e-jelzése, jól lehet vele látni és nem vakítja a szembe jövőt? Illetve a magasabb színhőmérsékletűek (5-6000K), ami elvileg már off-road, mennyire vakít, és mennyire köt bele a rendőr, ha jól be van állítva?
Köszönöm előre is a válaszokat.
Például Osram Cool Blue Intense.
Attól hogy kékesebb, még nem fog vakítani.
A K (kelvin) érték csak a színhőmérsékletet mutatja, a fényerőhöz semmi köze. A rendőr nem fog belekötni.
Ui.: Kékített izzóval nem fogsz jobban látni. Ha jól akarsz látni, akkor ott a Night breaker laser. Ez 3900K, természetes fehér fénnyel.
De miért akarsz bele magas K-s izzót rakni?
Ebben a maszat időben nem fogsz vele látni.
Régen a skodámban ősszel télen mindig sárga fényű izzót használtam.
Gagyi izzót meg ne vegyél rossz a vetítési képe, Ice Blue esetén meg azt hiszik, mindig refivel mész.
A kékes fény azt a szubjektív érzetet kelti, hogy rosszul van beállítva a fényszóró, hiába nem vakít a valóságban ezért én nem szeretem sem szemből sem hátulról nézni.
Ráadásul a kékesített izzók fényereje kisebb, mivel a szinezést búrán lévő festéssel érik el, ami csökkenti a fényerőt.
Próbáld ki a night breaker laser-t! Én nem csalódtam benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!