Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Télien sportszűrő?

Télien sportszűrő?

Figyelt kérdés

Most vettem egy sportszűrőt, és beszeretném rakni a kocsiba.

Habár az egyik haver mondta hogy télire ne, mert hideg levegőt szív meg többet fogyaszt stb..

Ez tényleg igaz és hagyjam inkább, vagy nem lesz gond vele télen se?

2018. nov. 25. 15:44
 1/4 A kérdező kommentje:
Bocsi elírtam, Télen *
2018. nov. 25. 15:45
 2/4 anonim ***** válasza:

Jó nagy ostobaságot mondott a haverod. :-)

Attól mert sport légszűrő, attól még ugyanazt a hőmérsékletű levegőt "szívja be" a motor. Maximum a légellenállása lesz kisebb.

DE! Ha már a haverod ilyen okos, azt is tudhatná, hogy a hideg levegő térfogata kisebb, így az égéstérbe hideg levegőből többet lehet bejuttatni, ami a több oxigén miatt kedvez az égésnek, így a hatásfoknak is. Intercooler létjogosultságát gondolom a haverod sem kérdőjelezi meg. :-)

2018. nov. 25. 17:16
 3/4 anonim ***** válasza:
21%
Benzines autónál nem olyan ostobaság az amit mondott a haver. Nem véletlenül vannak a légszűrőházak úgy tervezve, hogy hideg esetén a kipufogócsonkról szívják a levegőt és a fojtószelep háza bele van kötve a hűtőrendszerbe. Nagyobb hidegben könnyen előfordulhat direktszűrőnél, hogy az egész fojtószelepház lejegesedik. Én nem tenném be télire.
2018. nov. 25. 21:49
 4/4 anonim ***** válasza:

Szegény motor.. megfázik ha hideg levegőt szív.. LOL

Inkább aggódnék azon hogy sokkal rosszabbul szűrnek ezek az un. sportszűrők.

2018. nov. 26. 09:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!