Simsonon vezetékes km/h, hogyan kell beállítani?
Értem a problémádat.
Okostelefont elő, tegyél rá egy GPS alkalmazást, és mérj, mérj.
Ha valóban 60km/h-a a vége, akkor annak számtalan oka lehet, amit nem fogok leírni.
Első vagyok.
Fizikálisan rendbe teszed (csapágycsere, szoruló tengelyek, fogó fékek, normális abroncsok, könnyített vékony lánc, jó lánckerekek amik nem ferdék, nem koszosak, nem ragadnak a portól, felesleges szélfogó sz@rok leszedése-ami utólag lett rámókulva-, egyenes váz, egyenes kerékfutás, hasznos szélterelők felszerelése-ha van-, motorblokkon belüli csapágycserék, szoruló hibák javítása...) Aminek mozognia kell, az mozogjon. Aminek fixen kell állnia, az úgy álljon mint Katiban a gyerek.
Egy normális gyújtást rá (ha már nem megszakítós, akkor jó).
Ezután beállítod az előgyújtás mértékét. Ráapplikálsz egy adott fordulatra hangolt rezonátort, ehhez hozzáállítod a karburátort. Ez nagyon fontos, hiszen tökéletes égéskor adja le a legnagyobb teljesítményét.
Most az van, hogy tudni kellene, hogy milyen reszelt hengered van. Felömlők száma, meg ilyenek... Itt is lehet pár "tized" lóerőt kicsalni belőle. Ehhez jönne még egy hengerhez igazított hengerfej.
Könnyített, jobb dugattyú is dob érezhető javulást a gyorsulásban.
Hajtókar milyen hosszú? Itt is lehet csodákat művelni, hiszen nem mindegy, hogy egy főtengelyfordulat alatt mekkora utat tesz meg a dugattyúd. Rövidebb löket pörgősebb motort, hosszabb pedig MZ-set, Pannóniásat :) eredményez.
Jól elkalandoztam.
Milyen Simsonról van szó?
Simson S51B 60/2 19mm karbi, vrezo, ducatti gyújtas
Hatso kerek beljebb van egy picivel mint az elso, elozo tulaj esett vele egy nagyot, szilenteket kéne cserélni.
Előző vezeték nelkuli km orával olyan 70-80-at megy.
Kellene egy referenciamérés, amit telefonnal, vagy akármilyen no-name GPS-el lemérsz.
Vagy szerzel egy hitelesített GPS alapú sebességmérőt.
Amíg ez nincs meg, addig nem tudok segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!