Ha a dízel autót ki akarják vonni, akkor a repülőgépeket miért nem?
Az amennyi kerozint eleget egy út során....
Tudom hosszú táv meg minden, de akkor is....
"A repülésnek nincs alternativája."
Nincs bizony, egyik autó sem tud repülni.
"Egy autó 5 utassal max 1.5 l/100km. Fejenként.!!!!"
800km/h átlagsebességgel? Ja, hogy legfeljebb nyolcadannyival :D
Hát nem tudom, hogy jött ki a 3 l/100 km, de guglizva az első találat utasszállító repülőgép adataira:
pl.:
B-737-300
Utazósebesség (km/h): 794
Üzemanyag-fogyasztás (kg/h): 2250
Utaslétszám (fő): 220-290
Tehát 794 km-t tesz meg 2250 kg üzemanyaggal, vagyis 100 km-enként 283 kg, mivel ennyi utast be is tud fogadni, nyugodtan számolhatunk 1 kg üzemanyag / 100 km-rel fejenként.
Az hogy a dízel autókat a szennyezés miatt akarják betiltani KAMU. Valójában azért tiltják be, mert főleg Németország, és így az EU gazdasága nagy bajban van, már most is legfeljebb stagnál, ha pedig beüt a krah, akkor összeomlik. Németek elemi érdeke hogy felpörgessék az autóeladásokat, és így a gazdaságot, ha kell annak az árán, hogy betiltanak 6 éves autókat, amik újnak számítanak. Ezért is motiválják a németeket, hogy ha már új autót kell vegyenek akkor németet vegyenek.
A dízel szennyezés azért sem állja meg a helyét, mert Németország Fukushima óta atom helyett barnaszenet használ áram termelésre, amivel aztán az elektro autókat töltik... Ezt a mesét a gonosz dízelekről nekem nem adják be, az biztos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!