Miért lett alacsony az alapjáratom?
Sziasztok.
Adott egy 1993-as suzuki swift 1,3-as motorral.
Kb. 3 napja azt vettem észre,hogy jóval alacsonyabb lett az alapjáratom,annyira,hogy beremeg néha az autó,félek hogy lefullad.Illetve kisebb gázadásnál nehezen akar felpörögni a motor.
Ilyenkor mi lehet a hiba? Befejcskendező rendszert kéne kitisztítanom? Vagy a benzinszűrő eltömődése is lehet a gond?
Piros lámpánál félek megálni,mert attól tartok,hogy lefullad az autó,annyira alacsony az alapjárat.
Ritkán,3-asban illetbe 4-esben gyorsításkor néha enyhe beremegést észlelek.Mintha megszünne a gyújtás,vagy nemtudom.Esetleg a gyújtás rotor része haldoklik? Valakinek esetleg volt ilyesmi gondja?
Elso hangzasra lehet uzemanyagellatasi vagy gyujtasi hiba, de lehet gyakorlatilag sokminden mas is.
Ha mindenkeppen magad akarod csinalni, akkor en a kovetkezovel kezdenek.
(0. Legszuro)
1. Ha regen volt cserelve a benzinszuro (>2-3 év), akkor eloszor annak a csereje. Ezt egyebkent is erdemes ennyi idokozonkent cserelni.
2. Ha nem oldodik meg, akkor a masodik legolcsobb proba a gyertyak csereje, foleg ha ezek is regen voltak cserelve. De egyebkent is erdemes kiszedni oket, hatha latszik az egyiken, hogy van e gondja.
Egyebek is lehetnek, mint injektor, es egyebb bonyolultabb dolgok, de ehhez mar vegkeppnem ertek.
Ha sikerult megoldani, kerlek ird meg.
Gyújtógyertya,gyertyakábel,elosztófedél volt cserélve kb. 1 és fél éve,azokkal nincs gond.
Nálam van az autó már 2 és fél éve kb. de benzinszűrő nem volt cserélve,már egyszer próbáltam kicserélni,de bevannak rohadva a csavarok,megpróbálom mégegyszer,szerintem az lesz a gond.Illetve még a trafóra gyanakszom.Köszi a válaszokat.
Helló!
Végül mit kellet kicserélni az autón?
Nekem is ugyanez a bajom a suzukimmal.
Köszi!
Szia.
Azóta már nincs meg a suzuki,végül nem lett meg a hiba oka,de még most is mennek vele :)
Talán a gyertyákat nézd meg/cseréld ki,de igazából bármi lehet,üzemanyag,gyújtás stb..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!