Projektoros lámptestben milyen fényt ad egy LED izzó, xenon, halogén izzó? Ugyan olyat mind?
Nem kipróbálni akarom.
Egyszerűen erdekel az a tény, hogy a 3 különféle izzó abbam is különféle képet adna?
Amennyiben jó a projektor akkor a xenon adja a legjobb képet és a legtöbb fényt. A LED fajtától függően kb azonosat tud mint a halogén csak más színhőmérsékleten és egy minimális szellemképes vetítéssel.
U.i.: A LED nem izzó hanem fénydióda(!).
Gondolom arra vagy kíváncsi, hogy ha ugyan abban a lámpában alkalmazod a háromféle fényforrást, akkor mit tapasztalsz...
Ilyen tapasztalatom nekem sincs. Viszont azt el tudom mondani, hogy ez előtt gyári xenonos autóm volt. Most gyárilag ledes van. Mind a kettő projektoros természetesen. A ledes elvileg korszerűbb meg minden, manapság is mindenki az utólagos ledesítésért van oda, de visszasírom a xenont. Jobban láttam vele. Valahogy a led túl kontrasztos. Ahova világít ott vakító fehér fényt ad, de ahol egy kis árnyék van, ott tök sötét. A xenon valahogy diffúzabb és jobb, szemnek kellemesebb megvilágítást adott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!