Rámérettem a fagyállóra, -15-öt mutatott. Érdemes lecserélni, vagy még maradhat ezen a télen? Hány foknál szilárdul meg és kezdi szétnyomni a blokkot?
Tévedés, a -15 fokos fagyálló -15fokon nem fagy tömbbe, "csak" öszze kásásodik.
Magyarországon nagyon ritkán van olyan hideg, de nem kizárható, voltak már -15, -20fok közötti zimankók.
A fagyálló nem egy horribilis összeg, ha szükséges lehet rá tölteni koncentráltan, nem feltétlenül kell cserélgetni az összes folyadékot (amit egyébként nem is lehet maradéktalanul leengedni)
"Magyarországon nagyon ritkán van olyan hideg, de nem kizárható, voltak már -15, -20fok közötti zimankók."
Viccelszbolondozol? Tavaly januárban pl 21 olyan egymást követő nap volt Januárban amikor még nappal sem ment -7C, éjjel meg simán -20-23C volt. A kásásodás az amikor már megindul a jégképződés de nem fejeződik be, szóval lehet hogy -15C-on elkezd kásásodni -15.3C-nál meg szilárdra fagy.
Vagy csinál a hűtőkörben egy jó kis jégdugót.
Én inkább lecserélném az egészet, nem olyan nagy költség, és ha -15-ös akkor az azt jelenti, hogy a fagyálló már elég régi/elhasznált, a kenése se igazi (ha gyári, mert azt -25-30 körülire lövik be).
Csere után 6-8 évig nincs vele gond.
#4-esnek: ez azért nagyon függ attól, hol van az autó télen és mennyit van használva. Ha kinn tartja a puszta közepén és 1 hétig nem indítja be, akkor tényleg befagyhat éjszakai -20-nál (ami mellesleg reggel 3-kor egy fél óráig van).
Ha egy városban parkol a ház mellett, ott eleve 3-4 fokkal melegebb van, és ha este használja az autót mielőtt leteszi, akkor nem fog az -20-ra lehűlni.
Tescoban kapni -72-es koncentrátumot...
Abból töltsd bele egy 4-5 decit majd méresd be újra :)
Csak akkor kell cserélni a fagyállót ha már "öreg"
Vagyis ajánlott cserélni.
Azért a -15 elég kevés.
Idén februárban volt erre fele is -25C (fejér m.)
Szóval én biztosra mentem, belőttem -45 fokosra XD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!