Honda civic 2000-es évek körül mennyire jó?
1999-es Honda Civic 1.4i Comfort-om van, 2000-ben lett forgalomba állítva. 75 lóerős 1396 cm3
"angol típusú"Honda Civic-em van (Angliában rakták össze.). Ha konrkét kérdésed van írj nyugodtan.
Most vizsgáztattam Németországban, és 2020 októberig megkapta még a német forgalmit
Tapasztalatom az autóval:
Véleményem szerint ennek az autónak az az erőssége, hogy a kritikus alkatrészei (motor, kormánymű, sebességváltó stb) nagyon bírják a strapát.
Ilyen kormban már természetsen előfordulnak az én hondámban is kissebb hibák, és igen a rozsda is megjelenik, de komolyan használatot befolyásoló hibát nem tapasztaltam.
141 ezer km van most benne és elég egybehangzóaka véleméynek, hogy még egyszer 140 ezret úgy elmegy mint a huzat....én is úgy látom.
Ami hibák voltak a vizsga előtt:
bal hátsó ABS szenzor kiégett, és nagyon gyötrelmes volt kicserélni, mert egyik autóelektronikai szerlő sem tudta kicserélni....de végül emgoldottuk.
a szerelői tudással volt gond itt, nem az autóval.
Két hátsó keréknél a szilenblokkok elkoptak, a német műszaki vizsga előtt ezt cserélni kellett (Németországban vagyok).
Bal első biztonsági öv kicst beragadt, javítani kellett
Autó alja rozsdásodott javítani hegeszteni kellett.
Néha a centrál ajtózárral szoktak még kisebb gondok lenni.
Ilyen hibák előfordulnak. De hát ugye 19 éves autóról beszélünk....
Viszont ameddig ezeket ki lehet javítani aztó menni fog, a motor nagyon erős, szinte elpusztíthatalan. A 75 lóerős motor 130-140-nem tartósan stabilan megy. Németországból ezzel járok haza.
140 felett is lehet neki nyomni, de tartósan nem nagyon lehet vele 150-160-menni, mert nincs mega stabilitás, elrepül aztó, plusz a tartós 160-at már a motor se bírná el szerintem.
De ennek csak német autópályá van jelentősége.
Az egyetlen dolog szerintem ami kinyírhatja az autómat: a rozsda, arra nagyon kell vigyázni, és azonnal javítnai, ha valami gond van, nehogy porrá rozsdáljon és fennakadjon a vizsgán. Oylan autó nem nagyon létezik szerintem ami még 19 évesen is teljesen korrózióálló, és a ez a Hondára is igaz.
Sok Honda és más japán autó végzi úgy huszonévesen, hoyg semmi baja, de már annyira szétrozsdált, hoyg nem éri meg javítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!