Téli gumit mikortól érdemes felrakni az autóra?
Nekem tegnap lett cserélve.
szerintem 2 héten belül azért már érdemes cserélni,elég bolond időjárás van,kiszámíthatatlan.
Jövőhéten megrendelem aztán kérek időpontot a gumistól... szerintem november közepe lesz az amikor már rajta lesz,kivéve ha jobban beüt a hideg mielőtt hívnám a gumist,mert akkor kb november vége mire időpontot ad.
A másik autónkon rajta van már hónap eleje óta,ha úgy van vagy lenne akkor azt használjuk.
Tavasszal is így szoktuk,az egyiknél már viszonylag korán átcseréltetjük és ha jön a meleg azt használjuk,aztán ha hirtelen a tavaszból újra tél lesz mint pl tavaly akkor használjuk amelyiken még téli gumi van.
Ma reggel munkába jövet szerettem volna időpontot kérni a szervizben, hogy elkerüljem a tumultust. De annyian voltak, hogy feladtam! Talán délután ismét megpróbálom...
Még bőven jó a nyári, de ha a jövő hét elejéig nem kapok időpontot, legközelebb november közepén lesz rá alkalmam (elutazom) ezzel foglalkozni. Addigra pedig nem lehet megmondani, hogy milyen idő lesz.
Majd ha hideg lesz. Én rájöttem, hogy még -10 fokban is a nyári gumi sokkal jobb, ha száraz az aszfalt. Csak az a baj, hogy mostanában tiszta nyálkás az út, és oda jobb lenne a téligumi. Én inkább óvatos vagyok. Az is igaz, hogy én könnyen beszélek, mert haveromhoz munkaidőn kivül elmegyek, és kicseréli a gumikat, a másik autón pedig külön felnire van szerelve a gumi, csak át kell szerelnem. Akiknek nincs protekciójuk, azok akkor cseréljenek mikor bejutnak. Én valamikor november közepén teszem fel.
AMúgy a 4 évszakos gumié a jövő, nálam legalábbis biztosan. Még decemberben is az van, hogy nappal +8 fok száraz aszfalt, reggel -2 fok nyálkás aszfalt, éjszaka simán csak hideg. Erre nem jó se a téli, se a nyári. Ja nem is mondtam, most én is 4 évszakosat fogok feltenni, kipróbálom.
Na, sikerült időpontot kapnom. November közepére!
Én télit tetetek fel, mert sokat megyek, főleg autópályán. Még emlékszem erre: [link] Ekkor is úton voltam és nem bántam, hogy téli gumi van fent. Ha csak 5 évente van egy hasonló, nekem már megérte a téli.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!