Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ilyenkor ki követ el nagyobb...

Ilyenkor ki követ el nagyobb szabálytalanságot?

Figyelt kérdés

Az, aki egy több sávos úton a megengedett sebességkorlát alatt (és megfelelő útviszonyok esetén) a belső sávban közlekedik miközben a külső sáv(ok) teljesen üresek, vagy az aki őt a szembejövő sávot használva megelőzi?

Az oké, hogy mindegyik szabálytalan, de szerintetek melyik a "súlyosabb" hiba? 0-tól 10-ig pontozva nálatok hány pontot érnének ez a cselekedetek? (A 0 a szabályos, a 10 a legszabálytalanabb, sokak életét veszélyeztető tett.)

2018. okt. 21. 20:29
1 2
 11/11 Beviz Elek ***** válasza:

A belsősávos majmokat utálom és nagyon veszélyesek. Egyértelmű hogy nincs megfelelő tudásuk a vezetéshez (balfszok), a másikat indokokatlanul feltartják, ezzel természetesen feszültséget gerjesztenek, tehát potenciális balesetforrások.

Hogy hogy jobb megelőzni, ez nagyon nagyon helyzetfüggő.

Egy olyan szakaszon mész a szembesávba ahol sok helyről fordulhatnak az útra vagy lakott területen kívül ahol nincs bekötőút, az nagyon nem mindegy. Az adott körülményektől függ hogy melyik a jobb, viszont a szabályok miatt akkor is jobbról előznék ha veszélyesebbnek ítélem.

A jobbról előzés/elhaladás is helyzetfüggő. Vannak szerencsétlenek akik a belsőbe születtek és kilőni sem lehetne onnan, de van aki annyira világtalan hogy bármikor tükörbe nézés nélkül átrántja a kocsit. Az autó kinézete és mozgása sokat sejtet, de ez ugye sosem biztos.

Kb 2 hónapja egy pcsa gondolta hogy nem sorol ki, hiszen 2-3 perc alatt utoléri a teherautót, addig senki ne menjen el mellette. Az őt követő kocsi tolta, én utánuk, majd mikor láttam hogy sátrat vert bent, kimentem a külsőbe hogy megelőzzem. A sötétje megelégelte hogy a másik tolja, elkezdett sávot váltani de későn realizálta hogy már majdnem mellette vagyok, ezért visszarántotta és befékezett az őt toló előtt. Nem vagyok benne biztos hogy jobbról a legjobb kikerülni.

Vannak olyan világtalanok akiket olyan helyen kell kikerülni ahová biztosan sosem menne.

2018. okt. 22. 19:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!