Mercedes-Benz 1998 (W210) E300Td OM606.962 motorja elkezdett kopogni, mi lehet a gond?
A motor tökéletesen üzemelt még hozzá nem nyúlt egy adagolós az adagolójához.
A teljes történet úgy néz ki hogy az adagoló fejszelepénél elkezdett szivárogni a gázolaj, elvittem ehhez a szerelőhöz aki adagolókkal foglalkozik főleg.
Megcsinálta a tömítés cserét, az adagoló nem szivárog, porszáraz, viszont mióta ezt megcsinálta olyan kolompolás, kalapácsolás féleséget hallok a motor tetején, bár nem túl hangos, kicsit fülelni kell, de eddig ilyen nem volt. A másik hiba tünete az, hogyha kézi gázzal felpörgetem a motort akkor ahogy elveszem a gázt és ugye esik vissza a fordulat akkor olyan 1500as fordulatnál elkezdi magát rázni a motor, tehát egyenletlenül megy vissza az alapjárat, szemmel látható ahogy a motor jobbra-balra mozog vagy inog. Egy ilyen műveletnél a szívósort kell eltávolítani és a magasnyomású csöveket, kérdésem hogy itt hol csúszhat be hiba ami ilyesmi tüneteket okoz!?
Szerdán reggel viszem vissza, tegnap már visszavittem, csak egy alkalmazott volt ott aki nem az adagolókkal foglalkozik, de szerinte nem vészes a jelenség, igaz nem is az ő kocsijáról van szó.... :D
De ötleteket várnék hogy mi okozhatja ezt vagy mi köze lehet egy ilyen műveletnek ehhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!