Autóra értem a kérdést. Nekem nincs jogosítványom, viszont tegnap az egyik kollégámmal utaztam haza és egy olyan szituációba keveredtünk, hogy 2 sávos főúton lakott területen kívül, mindkét sávban egymás mellett haladt 2 autó, úgy 60-70km/h-val. A kollégám a belső sávban dudával jelezte hogy el szeretne menni, erre nem történt semmi. Utána ráfeküdt a dudára és kb. 2 percen keresztül nyomta folyamatosan. Ezután sem történt semmi, így végül szembesávban megelőzte őket. Ő szerinte a belső sávban haladó biztosan, de lehet hogy a külső autós is siket volt. Ilyen létezhet? Siketség nem kizáró ok a jogosítványnál?
Legálisan biztosan nem. De nem kell ehhez siketnek lenni, vannak olyanok (nem is kevesen), akik annyira nem figyelnek, hogy egy ilyen szituációban simán nem veszik észre a dudaszót, vagy olyan bunkók, hogy ha észre is veszik, akkor sem reagálnak, már "csakazértse".
2018. okt. 20. 21:00
3/9 anonim válasza:
Kicsi az esélye, hogy 2 süket, vak (tükörbe se néz), és hülye (folyamatos belső sáv 70-nel) ember közlekedjen előtted. Talán jó mókának találták .
2018. okt. 20. 21:23
4/9 anonim válasza:
A kérdést ironikusnak érzem!
A kollégád nem bírta őket megvárni, ameddig alkalma lesz megelőzni őket vagy miért kellett idióta módjára ráfeküdni a dudára? Elképzelhető, hogy ők szándékosan haladtak lassabban, mert tudtak valamilyen veszélyről a szakaszon.
2018. okt. 20. 21:39
5/9 anonim válasza:
4.
Párhuzamos közlekedésű főútvonalon, lakott területen kívül haladt egymás mellett a két autó 60-70-nel perceken át. Én se vagyok oda a mindenkit levillogó,ledudáló idiótákért, de itt szerintem nem a hátsó autós volt az.
2018. okt. 20. 21:51
6/9 anonim válasza:
A barátod veszélyesen vezet, és még bunkó is...
Én is találkozok ilyenekkel, de vagy villogok neki, vagy csak szimplán mérgelődök. De sosem előzök, mert általában 2 sávoson záróvonal van.
Ja, és a dudáért meg is büntethetik... le van írva a kreszben, mikor lehet használni hangjelzést. Ez nem az a szitu volt...
2018. okt. 20. 23:35
7/9 anonim válasza:
Az nem jutott eszébe, hogy szimplán nem érdekli őket, vagy hangos a zene, és nem is hallják? Pont a siket verzió ugrott be. Életszerű...
Siket vagyok. És van jogsit. :) Van tükör oda tudok figyelni. :) Kivéve valaki duda akkor nem hall. Sikereknek vagy nagyothallók gyakran kell figyelni a tükört.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!