A kocsi olajait milyen sűrűn kell cserélni?
Ahogy a gyártó ajánlja. Fordot nem ismerem. Az előző autómnál a gyártó azt mondta, hogy a váltó és szervóolajat nem kell cserélni, az autó élettartamára szól. Tudom, ettől sokan rosszul lesznek és szeretnek mindent akkor is cserélni ha hivatalosan nem kell.
Szervóolajat 10 éves korában lecseréltem. Noha nem volt semmi hibajelenség, kíváncsi voltam rá hogy néz ki 10 éves és ugyan az a gyári olaj frissen kibontva. Igazság szerint érzékszervekkel megállapítható különbséget nem fedeztem fel. A szervo működése is pont ugyan olyan volt friss hidraulika olajjal, mint a 10 évessel.
A váltót kb 200.000km környékén le kellett venni lendkerékcsere miatt. Ha már lent volt, nem a régi olajat kapta vissza, hanem frisset. Korábban én is gondoltam rá, hogy cseréljem, de márkaszervizből elhajtottak, hogy fölösleges, mert hőterhelés nem éri, égéstermék nem szennyezi, mint pl egy motorolajat.
Motorban ajánlott most az ilyenkor szokásos dolgokkal,főleg akkor ha nem tudod mikor volt.A váltóban is ajánlott max 90e km-enként,még akkor is ha a gyártó élettartamos olajat akar bemagyarázni,mert lehet hogy rövid lesz az az élettartam,ha nem cseréled.Szintet minden féleképp ellenőrizd minden hol.
A Ford élettartam olajokkal reklámozza magát,de ezt nem szabad kp-nek venni,mert akkor az élettartam nagyon lecsökken.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!