17 vagy 18 colos felni?
13 éves autómon 225/45 R17 a gyári felniméret. Ráadásul kemény rugózású sport futóművem van. Szerintem elmegy. Igaz én a komfortosságon kívül is féltem annyira az autót, hogy ha van rá módom kikerülöm a nagyobb kátyúkat és a járdaszegélyeket se támadom meg.
Téli szettem 195/65 R15. Árnyalatnyi különbség van komfortban a ballonosság miatt, de nem óriási.
nekem 225/40 r18 a nyári,a téli pedig 205/55 r16
érezni azért a kisebb falmagasságot de nem vészes a komfort romlása én úgy gondolom,bár ettől keskenyebb falú gumit már én sem mernék bevállalni.
17" volt nekem Golf IV-n, abszolút élhető, semmi gond nem volt vele, minimális a komfortvesztés a 15"-hoz képest (225/45/R17 gumival volt)
18" nyugodtan felmehet, bár azért érezhető lesz a keménység. Viszont azt számold hozzá, hogy 18" már elég hülyén fog kinézni gyári hasmagassággal. Viszont ha ültetsz, akkor már jobban érezni fogod a komfortvesztést.
Egyébként én a Golf-ot már lecseréltem. Most egy másik VW-em van. 225/45R17 téli szettel járok és 235/35/R19 nyárival. A /35 falvastagság már nem sok, itt már érződik, hogy kevesebb a csillapítás. Viszont én még 50-55 mm-t ültettem is... na így már oda kell figyelni minden kátyúra, fekvőrendőrre.
Függ attól is, hogy mennyit pàlyàzol. Milyenek az utak, ahol hasznàlod.
Én emiatt 17" nàl maradtam. A 18" sok bàrhogy is nézed. Persze jól áll neki a nagyobb,de hidd el hogy kikezdi a futóművet idő előtt(tapasztalat)!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!