Új autó vásárlása egyéni vállalkozóként?
Bizonyos autókereskedések új autó vásárlásakor kedvezményt adnak egyéni vállalkozóknak. Egyéni vállalkozó vagyok, de magánszemélyként használnám az autót, cégautó-adót és hasonlókat sem tervezek fizetni. Ettől függetlenül az autókereskedések adnak kedvezményt csak azért mert egyéni vállalkozó vagyok? Változtat bármit az autóvásárláson/papírozáson, ha vállalkozóként veszem, vagy ez csak egy indok a kedvezményre és egyébként senkit nem érdekel?
Az autókereskedés nyilván meg lesz kerdezve, ha úgy van, azonban addig is érdekelnének esetleges tapasztalatok/tanácsok/információk.
Egy több milliós autó vásárlása szerintem megérne annyit, hogy egy jogásztól érdeklődj a lehetőségekről, és ne itt.
Vállalkozó vissza igényelheti az ÁFA-t, magánszemély nem.
Persze a vállalkozón vannak különböző adók, járulékok, amelyek magasabbak, mint amit magánszemélyként fizet, de ebben a labirintusban lavírozáshoz lehet jól jön egy kis jogi segítség.
Írsz néhány emailt a kereskedéseknek, megírod, hogy még nem döntöttél, érdeklődsz milyen kedvezményeket.tudnak adni.
Nem biztos, hogy oénz, de lehet ingyenes gumi szett, navigáció, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!