Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Modern slusszkulcs miért nem...

Modern slusszkulcs miért nem merül le hamar?

Figyelt kérdés

Sziasztok

Van egy F30 320d-m. És itt ugye elég, hogy az utastérben legyen a kulcs, és akkor beindul a motor, ha megnyomom a gombot, ez elég sok autóban így van. Az a kérdésem, hogy a kulcs nyilván nem csak akkor sugároz jelet, ha megnyomom (mondjuk a nyitó gombot), hanem folyamatosan, hogy tudja az autó, hogy megvan a kulcs.

Azt találtam érdekesnek, hogyha állandóan sugároz jelet a kulcs, hogyhogy nem merül le hamar? Valaki tudja, hogy ez hogy van?

Tudom egy kicsit speciális a kérdés, de érdekel.

2018. okt. 13. 21:11
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Tudtommal az ilyen kulcsokban rfid chip van. Ebből létezik aktív (ami sugároz) és passzív ami csak visszaver jelet. A passzív egyáltalán nem tartalmaz elemet, csak az aktív.

Az aktív is tud stand-by működni minimális fogyasztással és csak akkor sugároz ha olyan érzékel jelet pl a kocsiból.

2018. okt. 13. 21:16
 2/3 A kérdező kommentje:

Hú köszönöm, szerintem megvilágosodtam.

Akkor ez lényegében olyan, mint cégeknél a beléptetőkártya, nem?

2018. okt. 13. 21:46
 3/3 anonim ***** válasza:

Úgy hogy nem állandóan sugároz jelet, illetve csak akkor sugároz jelet, ha a kocsi közelében vagy. Ezt lehet úgy is érteni, hogy a kocsi sugározza a jelet, a távirányító pedig csak egy OK-ot vagy NO-t küld.(persze ennél kicsit bonyolultabb)

"hogyhogy nem merül le hamar?" Mihez képest? Egy régi riasztós távirányító kihúz 15évet, ezek a keyless go kulcsok inkább max 8évet.

2018. okt. 13. 21:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!