Mikor kell cserélni egy autóban az akkumulátort?
Első autómban kb 2 éve van benne az akkumulátor, és most hogy bejött a kicsit hidegebb idő, kicsit nehezebben indul az autó, de viszont elindul határozottan.
Mikor kellene az akku-t kicserélni?
Természetesen azt a pontot nem szeretném megvárni amikor az autó már nem indul be a lemerült akku miatt....
Akkumulátor kérdése.
A Bosch vagy a Varta simán elmegy 6-7 évig és hidegben is gond nélkül indít.
Engem viszont szívatott már meg kereskedő hogy az ő noname akkumulátorai is mennyire jók. Kb. ugyanannyiért adta mint amennyiért a Sparban veszel egy Boscht. 2 és fél évet bírt de nagyon kínlódtam vele. Azóta csak Boscht veszek. 15-17ezret érdemes rászánni ha SZGK-ról van szó.
Vagy megvárod, amíg rendszeresen lemerül és a töltést sem veszi/tartja már meg sokáig.
Vagy terhelővillával rámértesz, ami alapján lehet valamit mondani az állapotáról.
Nekem is Bosch van, S5-ös, "Silver" (az ára inkább 32 volt annak idején mint 15-17) és lekopogom, de 7. éve problémamentes egy rendszertelenül használt teleelektronikázott dízel autóban.
Az, hogy "kicsit nehezebben indul az autó, de viszont elindul határozottan", elég megbízhatatlan diagnosztika ahhoz, hogy egyértelműen az aksit nevezzük meg bűnösként.
Nincs pontosan meghatározható élettartama az akkumulátornak, van amelyik 1 évet bír, van amelyik nyolcat. A márka sem garancia rá, hogy nyolcat fog, sok múlik a használati körülményeken, meg a jószerencsén.
Köszönöm a válaszokat!
És az akkumulátor alapvetően hirtelen, vagy fokozatosan szokott tönkremenni?
Mindkettő előfordul. Van aki évekig elvan a gyenge aksival, időnként töltögeti és tudja,hogy ha rajta felejti a világítást egy percre,már nem biztos,hi beindul. Másnak meg egykori napról a másikra meghal.
Az se mindegy,milyen autó, egy kis benzinesnek kevesebb energia kell a beindításához, mint egy dízelnek az izzításhoz .
75 lóerős 1400-as Honda motorról van szó.
Tehát akkor mondhatjuk, hogy megjósolhattalan, hoyg lassan, fokozatosan vagy hirtelen fog tönkremenni?...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!