Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Szalonból vennék a Dacia...

Szalonból vennék a Dacia Logan leg alapabb modeljét. Van valakinek tapasztalata?

Figyelt kérdés
Arra jutottam hogy 2 millióért egy új autó megéri. Engem nem zavar a tekerős ablak, az az se hogy nincs központizár. A klíma működés közben kifejetten zavar. Szóval az extrák hiánya nem probléma. Egyedüli félelmem a 3 hengeres ezres motor. Elbírja az autót ez a motor? Nem eszik túl sokat az erölködéstől? Így számok alapján a 72 lóerő egy kevesebb mint egy tonnás autóhoz nem tűnik kevésnek. Kérlek ne akarjatok rábeszélni nagyobb felszereltsegre, vagy hogy ennyi pénzből vegyek egy jó használtautót. Az erdekel mit adnak 2 millióert.
2018. okt. 4. 09:46
 1/8 anonim ***** válasza:

Nekem volt 68 lóerős Suzukim. Most egy 72 lóerős szívódizelem van. Városban Ebből semmi hátrányom nem volt.

Pályán meg nem akartam sose 150-nel menni.

2018. okt. 4. 09:54
 2/8 anonim ***** válasza:

Nekem egy 69 lovas Punto a céges autóm, végülis el lehet vele boldogulni, alkalmas helyváltoztatásra. Nem különösebben élvezhető, de nem is az a dolga. Városban teljesen jó, országúton 90-100 körül elmegy, de előzni csak megfontoltan, viszont hosszabb távú utakra és autópályára alkalmatlan.

Nagyon nagy kérdés hogy mire akarod használni. Ha nem zavar hogy ennyire fapados, és nem vársz tőle semmilyen élményfaktort, akkor városba elmegy.

2018. okt. 4. 10:09
 3/8 anonim ***** válasza:
A leírt feltételek és igények alapján tökéletes lesz!
2018. okt. 4. 10:18
 4/8 D. Brasco ***** válasza:
Itt a legfontosabb kerdes az,hogy ez neked hosszu tavra kell vagy belátható időn belül eladnad vagy lecserélnéd.....ha a masodik opcio nyert akkor biztosan nem vennek ennyire fapados autot mert gyakorlatilag lehetetlen lesz eladni es akkor is csak nyomott áron!
2018. okt. 4. 10:36
 5/8 anonim ***** válasza:

Nekem Sanderom van, szintén a legalapabb. Nem bántam meg. Mivel a régi kocsiban is tekerős ablak volt, meg kulccsal nyílott minden zár, ezért ez nem volt gond. Városban használom, munkába járáshoz. Kb. 7,5-8 litert eszik. Autópályán 130-mal simán megy, bár tény, nagyon hangosan, ott kb. 6,5-7 litert fogyaszt. Tény, ha emelkedik az autópálya, akkor meggondolom az előzést, biztosan van-e rá elég időm, de egyenes úton, az alföldön, gond nélkül hagy le bárkit.

Egy dolgot változtatnék, a metálfényhez ragaszkodnék. Anélkül borzasztóan nehéz autót mosni...

2018. okt. 4. 10:50
 6/8 anonim ***** válasza:
Én most vettem egy Dustert (nyáron rendeltem meg, most érkezik) illetve asszonynak venni fogok egy Logant, mert kezdő vezetőként pont jó lesz neki: Új autó, biztonságos, van benne egy csomó extra (okés én az Arctic felszereltségűre gondoltam, de még az is csak 2,5 misi). Szóval szerintem abszolút jó vétel. Néztem videókat a Loganről és ha városba tökéletes. A benzines, 3 hengeres 5 litert eszik! Perfect! Ja: ajánlom az 5 év bővített garit (én is úgy kérem mindkét autót)
2018. okt. 4. 13:24
 7/8 anonim ***** válasza:

1.2 benzines Thaliám van 75 lóval, sok mindenben közös a Logannal. Kifejezetten jól viszi a kisautót az erejéhez képest. Annyi, hogy ez még 4 hengeres.

Egy tipp: ne vedd már a legeslegalapabb modellt, mert soha nem fogod eladni, és nem jó, hogy annyi extra legyen egy új autóban, mint egy régi 1300-as Daciában. 2 milláért lehet ki tudsz alkudni legalább egy klímás modellt.

2018. okt. 4. 15:32
 8/8 anonim ***** válasza:

Én azért a klímára rábeszélnélek, mert később megbánhatod.

Az újabb kocsikat eleve klímásra tervezik.

Országúti tempónál már nagyon hülyén bevág a szél. Talán egy szélfogó segíthet rajta.

Valamint a szellőzőredszer sem tol annyi levegőt (a klímátlanban sem), mint a régebbi kocsiknál. Mert ugye ha van klíma, nem izzadsz annyira, nem kell annyi légcsere.

Az 1.0 3 hengeres motort nagyon kell pörgetni, 3000 fordulat alatt nem igazán csinál semmit, ez emelkedőn indulásnál és araszolásnál tud kellemetlen lenni (1.5 4 hengeres 75 LE benzinhez hasonlítom..) amúgy meg meg kell szoknod, hogy a 4-5000 fordulatig forgatás az teljesen normális. És bírja is egyébként. Sőt azzal teszed tönkre, ha nem pörgeted.

Egyébként 72 lóerővel az autópályatempó simán tartható, csak az országúti előzés nehéz vele.

A Daciak nem elromlós fajták egyébként. Meg 2 misiért inkább vegyél egy új "kopogósműanyagos" kocsit 10 légzsákkal, mint egy 15 éves nagyobb kategóriás szakadékot 2 légzsákkal :)

2018. okt. 4. 20:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!