Lada ültetéshez megoldások?
Nemrég vettem egy 2107-es Ladát. Szeretném sportosabbá tenni futóművét. Célom lenne, hogy alacsonyabb legyen a gép, illetve keményebb futóműve legyen. Mert kezdőszinten driftelni szeretnék megtanulni (tudom, hogy a Ladában egy kissé kevés ló van ahhoz, de esős időben megoldható.) Természetesen nem közúton, nem is földúton, csakis magánterületen, engedéllyel. (ismerősöm cégének parkolója vasárnap üres)
Tehát mit ajánlotok, hogyan oldjam meg? Nem, nem fogom elflexelni a rugókat.
Amit magamtól elgondolok: venni alá keményített lengéscsillapítókat, és egy ültetőrugó szettet. Kb ha igényesen megcsinálom mennyibe fog kerülni? Illetve biztos, ellenőrzött forrásból hol tudnék ezekhez hozzájutni?
Köszi a válaszokat!
Flex meg hegesztő!
Jó ladás alap munkaeszköze, minden meglehet csinálni vele
Ültetőrugó szettről ne is álmodj. Nincs hozzá (illetve ha találsz akkor valaki háromszoros áron akar eladni egy alap rugót).
Gyári rugókból való vágás pedig jó megoldás. De azzal sem lesz sokkal keményebb, csak alacsonyabb. Ha tényleg szeretnél keményíteni rajta, akkor Niva rugók az 1. szint - persze vágni kell belőle mert több centit fognak emelni a gyárihoz képest. Olyan rugót amit csak beteszel és jó, nem fogsz találni (kivéve ha már vágtak belőle előtte). Ukránoktól elvileg lehet rendelni olyat ami direkt Ladához van, de pár éve még horribilis összegbe került illetve aki rendelt is nem volt megelégedve a minőségével.
Lengéscsillapítót sem lehet készen kapni ami jó. Vagy elviszed felkeményíttetni a gyáriakat, vagy hozattatsz hozzá külföldről Bilstein-t.
Ajánlott olvasmány: [link]
Gömbfejet törni a szegélynél felesleges az ültetés, amennyit egy parkolóban bohóckodni fogsz, felesleges pénzt fordítani rá.
Ha komolyan érdekel a téma úgyis hamarosan jön egy E36 helyette, azt meg lehet ültetni értelmesen (nem is értem miért nem azt vettél)
Tanulj meg driftelni az eredeti magasságú, billegős bódéval.(hidd el, jó iskola)
Ha néhány hónap után sem ment el a kedved, és kezded megérezni a drift ízét, úgyis nagyobb autóra fogsz váltani. Addig gyűjtsd a pénzt.
Ha minden áron barkácsolni akarsz, akkor van néhány otthon is kivitelezhető átalakítás:
-a rugóból tudsz vágni
-a gátlót szét lehet szedni, vastagabb olajjal
feltölteni
-stabilizátorok szemeit perselyezni
stb.
Bár ezek csak inkább kísérletezésre való, elavult módszerek a hőskorból, játéknak, tapasztalat szerzésnek elmennek. ;)
Értem, köszönöm szépen a válaszokat! Akkor maradok a w124-es vágott rugónál és a Niva lengéscsillapítónál. Aztán pedig futóműállítás :D
Amúgy Ladát nem az ára miatt vettem, hanem mert volt a családban Lada, de sajnos eladták amikor még kicsi voltam. Ez amolyan megvalósult gyermekkori álom :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!