Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mozgás sérült vagyok vezethetek?

Hinimini kérdése:

Mozgás sérült vagyok vezethetek?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Történt egy agyvérzésem még 2009-ben ami miatt a jobb oldalam le bénult helyrejött mondhatni a jobb kezemet szinte.nem használom és a jobb lábomra sántítok de tudok menni! És gyerekkorom óta érdekel a vezetés most 16-éves vagyok jövő márciusba leszek 17 szerintetek én ilyen orvosi háttérel indulhatok jogsira?

Ha indulnák is csak mopedautóra kösszi a komikat

2018. szept. 30. 14:30
 1/7 anonim ***** válasza:
Háziorvosod meg tudja mondani
2018. szept. 30. 14:33
 2/7 A kérdező kommentje:
Gondolom kell hozzá valami orvosi papír nem?
2018. szept. 30. 14:34
 3/7 A kérdező kommentje:
Mennyibe kerül??
2018. szept. 30. 14:53
 4/7 anonim ***** válasza:

Orvosszakértői, és műszaki szakértő véleménye alapján döntsenek az alkalmasságról, ami jó esetben azt jelentheti, hogy korlátozásokkal vezethetsz.

A valószínűsíthető korlátozások:

- automata váltó

- szervó kormány, kormánygomb

- bal lábbal működtethető gáz, és fék pedál

A többit a háziorvosodtól kérdezd, aki ismeri az egészségi állapotodat, de nem ő fog dönteni, hanem egy orvosi bizottság (másod fokon)

Ami fontos, a megfelelő látás (térlátás is), és az, hogy képes vagy kezelni az autót, ha az számodra megfelelően fel van szerelve (lásd fentebb)

Jogosítvány szerzésre nincs plusz támogatás, sőt költségesebb lehet, a korlátozások miatt (megfelelően átalakított tanuló autó nincs minden városban, sőt pl, ha jól tudom, Debrecenben (200ezres város) összesen van egy.

2018. szept. 30. 15:17
 5/7 A kérdező kommentje:
Úgy tudom lehet autóátalakítást igényelni ez igaz? Mik a feltételek?
2018. szept. 30. 15:24
 6/7 anonim ***** válasza:

Beírod a googleba, hogy lehetosegauto.hu, vagy meosz.hu, és bogarászol.

Autó vásárlási, és autó átalakítási támogatást valóban lehet igényelni, csak kérdés érdemes-e.

Megigényeled, eltelik kb egy év, mire döntenek róla, a vásárláshoz meg 5évnél fiatalabb, vagy új autóra adnak támogatást - van néhány milliód a hiányzó részre?

A meosz.hu oldalon van sok információ, az a mozgáskorlátozottak országos szövetségének a weblapja, az autós téma csak egy kis rész...

2018. szept. 30. 15:38
 7/7 anonim ***** válasza:

7 évesen betegedtél meg? Az elég durva, az agyvérzés nem a gyerekek tipikus betegsége.

A fizikai korlátok mellett azt is figyelembe kell venniük, hogy milyen egyéb körülményekre kell számítani, megismétlődhet-e a dolog, milyen maradandó agyi károsodás ért, milyen egyéb kockázatokkal lehet számolni.

2018. szept. 30. 23:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!