2000 km motorazas 2 szemelynek?
Tett mar meg valaki 2000 km motoron? Termeszetesem pihenokkel, faraszto? Veszelyes? Erdemes belevagni?
26/ L
Az nagyon változó, hogy mennyire fárasztó, attól függ, hogy a két személy mennyire van felkéstülve egy ilyen túrára.
Az sem mindegy, hogy milyen úton, mennyi idő alatt és milyen motorral.
Az meg hogy veszélyes-e, megint sok körülmény függvénye. (út minőség, motoros gyakorlat, közlekedési morál, közbiztonság, kóborló medvék, stb, stb)
Azt kérdezed veszélyes?
Attól függ.....
Pl. magamtól nem félek, de ültem már olyan haver mögött, hogy 2 km után (!) sürgősen eszembe jutott, hogy máshol -éppen a város másik végén- van dolgom. ;)
attól függ milyen motorral.
nem mindegy hogy gyorsasági,supermoto vagy éppen egy túra motor.
pl egy bmw 1200gs,vagy suzuki v-strommal simán jó,chopperral is.
de gyorsaságival kényelmetlen,nakedbikeal meg elfáradsz a széltől,supermotoval meg kényelmetlen plusz túl kicsi a tankja nem győznéd tankolni plusz ott is telibe kap a szél fárasztó lenne.
persze mind csak akarat kérdése,lényegében mindegyik nagymotor alkalmas az útra csak a kényelem az ami eltér.
Leírod kérlek, mennyi idő alatt gondoltad?
Én tettem már meg ennyit, 2 éve 2200 km Prágáig egy 125-ös supermotoval (utassal, Tátrán keresztül), tavaly Észak-Olaszország egy 650-es túraenduróval, szintén utassal, 2800 km, idén Szófiába meg vissza 2000 km, szintén utassal, egy 900-as TDM-mel.
Ha több napra lebontod, érdemes belevágni, de szerintem motortól meg igényektől függően minimum 2 nap (ez csak autópálya, egész nap, nagy motorral). Kényelmesebb tempóban minimum 1 hét, de még ekkor sem látsz túl sok mindent, és szinte egész nap motorozol. Ha nézelődni is akarsz, meg pihenni, akkor 2 hét kell. Hogyha nagyon bele akarsz merülni, akkor 3. Tudok olyan 2000 km-t mutatni, ahol szívesen eltöltenék egy teljes hónapot is, de az már nem is annyira motoros túra, inkább nyaralás.
Ha 1 nap alatt gondoltad, akkor az fárasztó, igen, veszélyes, igen, de nem lehetetlen. HA végig van autópálya, vagy jó minőségű autóút, akkor egy 100-as átlag tartható. Csak tankolni állsz meg, közben iszol-eszel-wc, és mész tovább. Így kb 18-20 óra alatt teljesíthető 2000 km, de 8-10 óra után nagyon fáradt leszel, romlik a koncentrációd, reflexidőd, azaz veszélyessé válik. 14-16 óra után álmosság is jönni fog, ami tovább rontja a koncentrációt és reflexidőt.
Én minimum 2 napot szánnék rá, és akkor tudsz is aludni 7-8 órát valahol, sokkal biztonságosabb, kényelmesebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!