Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » 2000 km motorazas 2 szemelynek?

2000 km motorazas 2 szemelynek?

Figyelt kérdés

Tett mar meg valaki 2000 km motoron? Termeszetesem pihenokkel, faraszto? Veszelyes? Erdemes belevagni?

26/ L

2018. szept. 25. 17:48
 1/10 A kérdező kommentje:
Motorozas ****
2018. szept. 25. 17:49
 2/10 anonim ***** válasza:
Győr-Bukarest és Románia számos része és vissza. Nem volt fárasztó mert hozzá vagyok szokva hogy Győrből nyaranta Bécsbe biciklivel is kimegyek és vissza. De azért a mostani hideg napokon nem lenne kedvem motorra ülni.
2018. szept. 25. 17:58
 3/10 anonim ***** válasza:

Az nagyon változó, hogy mennyire fárasztó, attól függ, hogy a két személy mennyire van felkéstülve egy ilyen túrára.

Az sem mindegy, hogy milyen úton, mennyi idő alatt és milyen motorral.

Az meg hogy veszélyes-e, megint sok körülmény függvénye. (út minőség, motoros gyakorlat, közlekedési morál, közbiztonság, kóborló medvék, stb, stb)

2018. szept. 25. 20:10
 4/10 anonim ***** válasza:
46%
Még autóval is húznám a szám, nem motorral.
2018. szept. 25. 21:18
 5/10 anonim ***** válasza:
Attól függ, mennyit mentek egyszerre. Egyébként egy kényelmesebb motorral nevetve végig lehet csinálni, főleg 26 évesen. Inkább a hideg miatt aggódnék, ha mostanában mennétek.
2018. szept. 25. 21:27
 6/10 anonim ***** válasza:
Ja egyébként mi 600-as GSX-R-el kimentünk Németországban (igaz csak Bajorországig) egy seggel, Nyíregyházáról indulva.
2018. szept. 25. 21:29
 7/10 veterán vas ***** válasza:

Azt kérdezed veszélyes?

Attól függ.....

Pl. magamtól nem félek, de ültem már olyan haver mögött, hogy 2 km után (!) sürgősen eszembe jutott, hogy máshol -éppen a város másik végén- van dolgom. ;)

2018. szept. 25. 21:47
 8/10 dirtboy ***** válasza:

attól függ milyen motorral.

nem mindegy hogy gyorsasági,supermoto vagy éppen egy túra motor.

pl egy bmw 1200gs,vagy suzuki v-strommal simán jó,chopperral is.

de gyorsaságival kényelmetlen,nakedbikeal meg elfáradsz a széltől,supermotoval meg kényelmetlen plusz túl kicsi a tankja nem győznéd tankolni plusz ott is telibe kap a szél fárasztó lenne.

persze mind csak akarat kérdése,lényegében mindegyik nagymotor alkalmas az útra csak a kényelem az ami eltér.

2018. szept. 25. 22:29
 9/10 anonim ***** válasza:

Leírod kérlek, mennyi idő alatt gondoltad?

Én tettem már meg ennyit, 2 éve 2200 km Prágáig egy 125-ös supermotoval (utassal, Tátrán keresztül), tavaly Észak-Olaszország egy 650-es túraenduróval, szintén utassal, 2800 km, idén Szófiába meg vissza 2000 km, szintén utassal, egy 900-as TDM-mel.

Ha több napra lebontod, érdemes belevágni, de szerintem motortól meg igényektől függően minimum 2 nap (ez csak autópálya, egész nap, nagy motorral). Kényelmesebb tempóban minimum 1 hét, de még ekkor sem látsz túl sok mindent, és szinte egész nap motorozol. Ha nézelődni is akarsz, meg pihenni, akkor 2 hét kell. Hogyha nagyon bele akarsz merülni, akkor 3. Tudok olyan 2000 km-t mutatni, ahol szívesen eltöltenék egy teljes hónapot is, de az már nem is annyira motoros túra, inkább nyaralás.

Ha 1 nap alatt gondoltad, akkor az fárasztó, igen, veszélyes, igen, de nem lehetetlen. HA végig van autópálya, vagy jó minőségű autóút, akkor egy 100-as átlag tartható. Csak tankolni állsz meg, közben iszol-eszel-wc, és mész tovább. Így kb 18-20 óra alatt teljesíthető 2000 km, de 8-10 óra után nagyon fáradt leszel, romlik a koncentrációd, reflexidőd, azaz veszélyessé válik. 14-16 óra után álmosság is jönni fog, ami tovább rontja a koncentrációt és reflexidőt.

Én minimum 2 napot szánnék rá, és akkor tudsz is aludni 7-8 órát valahol, sokkal biztonságosabb, kényelmesebb.

2018. szept. 26. 10:24
 10/10 anonim ***** válasza:
Még annyit, hogy az is számít, mennyire vagy tapasztalt. Ha nem tettél még meg párezer km-t, akkor semmiképp se csináld se 1 nap alatt, se 2 nap alatt, hanem inkább 3-4-5.
2018. szept. 26. 10:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!