Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogy lehet hegyi rallyra vagy...

Hogy lehet hegyi rallyra vagy hasonlóra jelentkezni?

Figyelt kérdés
Van egy turbositott opel Omega autóm persze nem rendszamos
2018. szept. 23. 18:06
 1/4 anonim ***** válasza:

Be van csövezve, van négypontos biztonsági öv, megfelel valamelyik kategória előírásainak, van versenyzői liceszed?

Ha ha válasz bármelyikre nem, akkor ne akarj versenyezni.

2018. szept. 23. 18:21
 2/4 anonim ***** válasza:

Megkeresed az MNASZ honlapján a versenykiírásokat, abban megtalálható, melyik versenyre milyen géposztályban lehet nevezni. Ha van olyan géposztály, amibe belefér az autód, akkor a versenykiírásban megadott módon nevezel.

Ha nincs ilyen, akkor elkezdesz Facebookon nézelődni, hátha hirdetnek a közelben valamilyen háztáji libakergető futamot, minden különösebb műszaki szabályozás nélkük. Valamikor az RTE rendezett sok-sok ilyen futamot, most már úgy tudom, nem működnek. Néha az ilyen versenyek hivatalosan "közönségtalálkozó" néven futnak, hogy még minimális műszaki és egészségügyi személyzetet se kelljen biztosítani.

2018. szept. 23. 18:22
 3/4 A kérdező kommentje:

Az autót motor nélkül vettem, versenyre optimalizált váltóval.

Gondolom rendesen bevan csovezve, mert van benne, s elvileg használták versenyre

Motortér teljesen üres volt. Pontosan nem tudom most hány lóerő van benne, de bőven, pont ezért akarom versenyre vinni, s nem csak a földemen játszani vele.

Amit használok autómmal is szeretek szerpentinen száguldani, de valami komolyabb élményre vágyok, csúsztam ki vele, pedig nem nyomtam..

2018. szept. 23. 19:00
 4/4 veterán vas ***** válasza:

Kezdjük az alapoknál.

Rendszám nélküli autóval nem lehet rallyzni, mivel a versenyek közúti etapokat is tartalmaznak. Márpedig közúti forgalomhoz rendszám kell.

Különben is olyan autós szakág, hogy "hegyi rally" nincs.

Az meg hogy "hasonló" eléggé tág fogalom. ;)

2018. szept. 24. 00:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!