Opel Meriva A 1.6 /16V olajfogyasztás?
Sziasztok, 2003-as évjáratú Opel Meriva 74KW benzines típus (ecotec) 177.000km-el nagyjából 1liter olajat fogyaszt 1200-1400km-enként.
Tehát a kérdés ez mennyire normális már ennyi kilométernél? Mi lehet a gond.
10W-40 Castrol van benne.
Az autó viszonylag rövid távon van használva. Nincs mindennapi használatban.
Füst semmi, motor tökéletesen megy. A motor felől ami észrevételem van annyi hogy gyorsításkor picit hallatszik a szelepek ketyegése. De nem feltűnően. Ez probléma? Más 16szelepes kocsiban is hallottam hasonlót.
A ketyegés megvan az új autóban is picit(szívó).
Gyárilag (ami szervízkönyvben van) 1.5 liter 10 000 km-en, ami még elmegy.
De szerintem nem megeszi, hanem kikopi a kartervisszavezető valahol.
Poénos mivel ebben az esetben "olajcsere" sem lenne szükséges mivel két csere között beletöltök 7-8 litert.
Mindíg friss az olaj :DD Kevés olajat látok az oldalán viszont nem számottevő a mennyiség. Valahol máshol lehet akkor a gond.
En azt értem. De valamennyi mindig marad.
Ha a kertet visszavezethető köpi ki, akkor azt melegen fordulatnál csinálja.
Milyen a motorkódja? 2000-2001ben gyártott x14xe valamint x14xe hajlamos volt enni.
Z16XE
amúgy most néztem bele és megette a hűtőfolyadékot is. Egy hete a jelig volt most meg egy nagyon pici van az alján.. eddig nem csinált ilyet. Folyni meg nem folyik 100%.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!