Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Új autó kia rio, vagy opel corsa?

Új autó kia rio, vagy opel corsa?

Figyelt kérdés
Új autó vásárlás előtt állok ti melyiket választanátok kia rio 1,25 86le vagy opel corsa 1,4 90 le.Egy picit drágább a kia elsődleges szempont a megbiizhatóság.

2018. szept. 20. 16:57
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
49%

Kia.

Hosszútávon ertektartóbb, megbízhatóbb.

2018. szept. 20. 17:16
 2/12 anonim ***** válasza:
58%
Kia
2018. szept. 20. 17:22
 3/12 anonim ***** válasza:
76%
Corsa
2018. szept. 20. 18:43
 4/12 anonim ***** válasza:
73%
Corsa.
2018. szept. 20. 19:32
 5/12 anonim ***** válasza:
64%
Én a helyedben mindenképpen a kiat választanám ha hosszú távra terveznék!
2018. szept. 20. 19:52
 6/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat mindenkinek!!!Igen hosszú távra keresek egy megbízható egyszerű kis autót ezért is akarok újat.Őszintén szólva fél évvel ezelőtt a kiáról csak annyit tudtam hogy koreai és ezzel egy kézlegyintéssel elintéztem.Azóta sok cikket,tesztet elolvasva valamint tulajokkal beszélve már teljesen másképp látom az autót...
2018. szept. 20. 20:18
 7/12 anonim ***** válasza:
55%

Hiába pontozol le, akkor sem ajánlatos a Corsa a kiahoz képest.

A Kia hasonló megbízhatóságú mint a Toyota.

Ráadásul a Corsa (összes opel) ülése olyan mintha próbálkoztak volna, de mivel nem sikerült, egy kemény ülést raktak bele, hogy ne legyen hatproblemad.

Hosszútávon fárasztó ülni is benne.

Motorikusan össze se hasonlitsuk a két márkát. Talán extrákban jobb az opel, de nem extrákkal jutsz el A-B be, s mikor kiszalsz csontkovacshoz akarsz menni.

De aki belekötni szeretne, nem egy tesztben látni, melyik is a jobb..

2018. szept. 20. 20:35
 8/12 A kérdező kommentje:
Mindenkinek ment a zöld jel.Én inkább minél kevesebb elektromos cuccot(extrát)szeretnék,sokra nincs szükségem egyáltalán(sávelhagyó,tempomat...)kevesebb hibalehetőség.Motorikusan melyik bírja jobban,melyik megbízhatóbb az már inkább szempont.Már Én is olvastam hogy a Kia lassan közel Japán minőségű autókat gyárt.
2018. szept. 21. 07:50
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

"Ráadásul a Corsa (összes opel) ülése olyan mintha próbálkoztak volna, de mivel nem sikerült, egy kemény ülést raktak bele, hogy ne legyen hatproblemad. Hosszútávon fárasztó ülni is benne."

Nem Corsám, van de Opel. Az AGR tanúsítványos, minden irányban (talán 16 ha jól rémlik) elektromosan állítható, hűthető-fűthető, szellőztethető, masszírozós, gerinctámaszos, combtámaszos üléstől lenne hátproblémám és fárasztó lenne?!

Hát nem tudom... igaz hogy én "csak" 2-3 órákat ülök benne egyhuzamban és ültem már pár autóban, de ha rajtam múlna, a következő autómat is pontosan ezzel az üléssel kérném. Azt hiszem ezzel mindent elmondtam róla, fölösleges dicsérni, mert magáért baszél, ki kell próbálni! Az elején picit valóban furcsa volt, hogy ilyen kemény, rideg anyag a bőrözése, mert eddig szövethez voltam szokva. A szivacsa is inkább keményebb, de nekem pont ez tetszik, hogy tart, ahogy ülök benne, nem egy süppedős fotel, amiben szétfolyik az ember és kanyarokban ki kell támasztani, mert semmi oldaltartása nincs. Nagyon hamar megszoktam a jót és szeretem. Ebben az autóban ez az egyik legjobb dolog.

Corsában gondolom nem érhető el az AGR-ülés. Az alap szövet Corsa ülést sose próbáltam, ezért arról nem tudok nyilatkozni, de ne általánosítsunk már az "összes Opelre"!

A KIA-t nem tudom milyen, nekem sose volt. A Ceed az ami tetszett régebben is. Most megnéztem ezt a Riot. Ez az új változat elég pofásra sikerült, nem is rossz. De a műszaki tartalmáról abszolút nincs tapasztalatom.

(U.i.: személy szerint senkit nem pontoztam se le, se fel.)

2018. szept. 21. 09:15
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Egyikkel se nyúlsz mellé. Kérj egy tesztvezetést mindkettőhöz, és azt vedd, amelyik jobban bejön. Megbízhatósági problémáid se egy újonnan vett Corsával se egy Rioval nem lesznek még nagyon sokáig, főleg azokkal az egyszerű szívómotorokkal, amiket írtál.
2018. szept. 22. 09:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!