Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Keréknyomás - mi az igazság?...

Keréknyomás - mi az igazság? Mennyire kell fújni?

Figyelt kérdés

Sokféle információm lett hirtelen a témáról, amik ütik egymást :)

Az új autómat gyárilag nagyobb kerékkel kértem, mint a széria kerék.

Az autón lévő táblácska szerint 2,2 bar a jó. (a táblán nincsenek gumiméretek, csak egy érték)

Egy külföldi oldal szerint ehhez az autóhoz, ezt a méretű kereket 2,3-ra kell fújni.

Gyárilag 2,45-re fújták

Egy gumis azt mondta, nem számít a gumiméret, mert csak az autó súlya a lényeg és bármilyen méretű gumi is van rajta, a táblácskát kell figyelembe venni.

Ehhez képest a régi autómban a matricán 4 gumimérethez közöltek adatokat.

Most akkor számít a gumiméret vagy nem?

Hány bar eltérés károsítja idő előtt a gumit?

Az autó 1270 kg

215/55 R17 gumi van rajta

2018. szept. 15. 20:08
 1/6 anonim ***** válasza:
Az, hogy 2,2 vagy 2,3 majdhogynem mindegy, a hideg/meleg mérés vagy éppen használati hőmérséklet is szór ennyit. Ha a tanksapkában nincs részletezve akkor megnézheted még a gépkönyvet, abban talán jobban részletezve van. Bár gondolom az új autó átvétele után azt úgyis átlapoztad...
2018. szept. 15. 20:13
 2/6 anonim válasza:

2,2 vagy 2,3, semmit nem jelent.

Nyugodtan told az utóbbira, baj nem lehet.

2018. szept. 15. 20:49
 3/6 anonim ***** válasza:

2,5-öt fújj bele, az a tuti.

Egyébként vigyázz mivel fújod, nekem volt egy rossz pisztolyom például, ami rosszul mutatott. 3 barnál még láthatóan kevés volt a levegő benne, de gondoltam többet nem fújok bele, ez biztos ilyen. Szervízben kiderül, hogy 1,5 bar volt az valójában.

2018. szept. 15. 21:36
 4/6 anonim ***** válasza:

2,30 vagy 2,45 az édes mindegy. A lényeg, hogy ne fújd 3,0 barra, vagy 2,0 alá. De egy-két tized nem oszt, nem szoroz jelentősen.

A másik, amit előttem írtak, hogy ezek az olcsó mérők, nem precíziós kalibrált mérőműszerek. Sinán csalnak több tized bart is. Tapasztalatom szerint még a TPMS szenzorok sem adnak halál pontos értéketeket.

2018. szept. 15. 22:38
 5/6 anonim ***** válasza:

Nem, valóban nem adnak teljesen pontos mértéket, ha ugyanazzal a pisztollyal felfújom ugyanarra az értékre a kerekeket is 2 tized eltérés szokott lenni a műszerfalon.

Gyárilag felfújták 2.45-re -> nyomásmérő toleranciájának betudható. Lehet neki ennél az értéknél mutatott 2,2-t, ami a tiéden már 2,4. Simán elképzelhető. Ahogy pedig előttem mondták, 2.2 és 2.3 közt semmi különbség használat szempontjából.

2018. szept. 16. 08:01
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Benzinkúton szoktam fújni. Van egy digitális (olcsó) nyomásmérőm, az ugyanazt mutatja, mint a kutakon a pisztoly. Arra hagyatkozom :)

2018. szept. 18. 08:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!