Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen olajat tegyek bmw 320i-be?

Milyen olajat tegyek bmw 320i-be?

Figyelt kérdés

2003-as.

váltóolaj

motorolaj

diff. olaj

köszi a válaszokat!

2018. szept. 15. 08:24
 1/7 anonim válasza:

Mindet. Attól függően, hogy hova kell.

Amúgy nem logikus, hogy motorba motorolaj kell és nem váltóolaj?

2018. szept. 15. 08:35
 2/7 crudy ***** válasza:

A kerdes szerintem arra iranyult h motor, difi, valtoolajbol milyet tegyen mert h tobb fele van.

Difibe, valtoba masfel eve csereltem es akkor is kikerestem googleon h milyen kell bele de mar nem emlekszem, viszont ha akkor ment nekem akkor neked is menni fog most. Motorba LL-04 5w40. Gyartot radbizom, castrol, molyval nem losz melle.

2018. szept. 15. 10:52
 3/7 A kérdező kommentje:
5w40 et kicsit vekonyak erzem egy 15 eves autoba en 10w 40 est nezegettem igazabol markakra vagyok kivancsi h melyik a jo, premium se baj ami kicsit dragabb mint egy castrol vagy tarsai
2018. szept. 15. 12:31
 4/7 crudy ***** válasza:
A gyarija az 5w40, ha egeszseges a motor akkor jo lesz neki, de sokan hasznalnak 10w40et. A castrol egy nagyon jo olaj, csak a korabbi hamisitasok tettek rosszat a hirnevnek. A gyari beszalito akkor castrol volt, most moly ami megint nagyon jo olaj, ennel ne akarj jobbat. A.Z.-t meg ezeket a baromsagokat hanyagold. Castrolbol es liqui molybol talalsz difibe is es valtiba is.
2018. szept. 15. 13:47
 5/7 anonim ***** válasza:
Motor olajról annyit, hogy üzem melegen nincs eltérés az olaj sűrűségében szóval a vastagabb olaj kicsivel késsőbb éri el azt a kenő képességet mint a vékonyabb ami most így tél előtt nem lenne hátrány! Nekem 520i van én 5w40 est raktam bele és megszűnt néhány nyavajája ami a régi tulajnál fenn ált! Ja és motorba és autóba is motult rakok a többi kérdésedre meg a gyárilag előírt megfelelő!
2018. szept. 15. 14:59
 6/7 veterán vas ***** válasza:

Nem értem.

Te most megkérdőjelezed a gyári szerviz-előírásokat? :(

2018. szept. 15. 17:30
 7/7 anonim ***** válasza:

Ha nem "normál" használlatra tervez akkor nem kell a gyári előírást követni, de ezt ő tudja!

Én csak azt mondtam, hogy főleg így tél előtt jó lessz az a 5w40 nem kell vastagabb! Nekem az előző tulaj az e39 be valami sűrű sz...rt rakott össze vissza kalimpáltak a szelepek hidegen bolt minden nyűgje olcsó vékony olajal + tisztítóval átjárattam aztán 5w40 ment bele ez volt 4 hónapja azóta semmi baja gyönyörű hangal hidegen-melegen!

2018. szept. 15. 17:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!