Mi a véleményetek az AGV bukósisakról?
Ebben a videóban leejtenek egy AGV sisakot kb 1,5 méterről, és nagy tragédiaként tüntetik fel. Ez miért van? Nem értem mi baja lesz attól, ha leejtik?
Hogy mi baja lesz? Gyengül a szerkezete, aztán ki tudja, egy esetleges bukásnál majd számít-e, vagy sem. A bukósisak nem azt jelenti, hogy sérthetetlen. Van egy szerkezete, amire még az állandó hőtágulás is hatással van, vagyis az, hogy mész vele a napon, felmelegszik, aztán visszahűl. A Nolan sisakjai pl. 7 év után cserések, mindegy, hogy nem estél vele, a gyártó ennyi garanciát vállal az anyagára. Nem azért, mert rossz, hanem azért, mert a fejed van benne, és nem kockáztatnak.
Szóval nem dobáljuk a sisakot, mert nem tesz jót neki. Aki igazán komolyan veszi a dolgot, az egy esés után lecseréli a sisakot, még ha nem is látszik rajta, hogy nagyot kapott.
Pár évig használtam -anno- egy nyitott AGV-t. Kényelmes volt, mosható betéttel, szerettem. A zárt verzióját nem ismerem, de a márkát csak ajánlani tudom.
A videóról annyit, hogy nagy gáz lenne, ha egy ilyen leeséstől csökkenne a sisak biztonsága. Ettől lényegesen nagyobb terhelések elviselésére tervezték. Szerintem csupán a fényezés sérülése miatt mondta a magáét.
(amúgy teljesen értelmetlen volt kitenni a felvételt, mert csak a saját figyelmetlenségének köszönheti, hogy leesett a sisak)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!