Ha megveszem a féktárcsákat előre-hátra, illetve a fékbetéteket szintén előre-hátra, és ezt viszem magammal akkor az általam hozott alkatrészeket is beszerelik? Mert hallottam olyat hogy csak a szervizben kapható/megrendelt alkatrészeket építik be, mert erre tudnak garanciát adni a kétes esetek elkerülése végett. Ez igaz?
Nem márkaszervizről van szó természetesen.
2018. szept. 10. 21:12
1/10 anonim válasza:
Jellemzően igaz.. sehol nem szeretik ha te viszed a cuccod és többnyire be se rakják
2018. szept. 10. 21:16
2/10 anonim válasza:
Beszerelik mert nyilván a semminél az is több bevételi forrás, de az az igazság hogy én annak idején pont ezért maradtam a saját kezű szerelésnél, magamban megbízok, amit meg nem tudok elvégezni szerszám, és alkatrész hiányában(motorblokk) azt rábízom szervizre.
2018. szept. 10. 21:19
3/10 anonim válasza:
Általában be szokták szerelni. Egy normális szerelő mindenképp. Legfeljebb kicsit többet számol fel munkadíjnak, hisz vélhetően ha ő szerezné be az alkatrészt akkor neki abból is lenne valamennyi jutaléka, amitől el kell köszönnie ha te viszed az alkatrészt.
2018. szept. 10. 21:19
4/10 anonim válasza:
Vihetsz, legfeljebb majd haza viszed, azaz jól megsétáltatod.
2018. szept. 10. 21:34
5/10 anonim válasza:
egy féktárcsával szerintem ne szarozz, az aprópénz.
megveszed 3000-ft olcsóbban, de lehet hogy ennyivel meg több a munkadíj.
2018. szept. 11. 01:25
6/10 anonim válasza:
A normálisabbja elküld vele, a korrektebbje talán beszereli.
Amelyik szerelő elküld az nem véletlenül teszi ezt: Sokszor az autó tulajdonosai megveszik a legolcsóbb sz.-t a boltból, aztán amikor problémák jönnek elő vele, akkor a szerelőt hibáztatják érte.
Van olyan is, hogy olyan alkatrészt visznek, ami silány utángyártmány és beszerelés közben derül ki, hogy nem is passzol méretileg abba az autóba, hiába mondták azt a boltban. Ilyenkor a szerelő mit tehet? Telefonál a tulajnak, az visszaviszi, hoz újat (vagy jobb esetben a szerelő saját maga vesz egy jót helyette), eltelt 24 óra és ebből 20 órát a kocsi csak állt az emelőn, az üres állást meg senki nem fogja kifizetni neki. Tudom mit beszélek, mert rengetegszer látok ilyet, lévén szerelő van a családban.
2018. szept. 11. 01:27
7/10 anonim válasza:
Én mindig viszem az alkatrészt, valamelyik nem csinálja így meg (nyilván oda nem megyek), de valamelyik simán persze.
2018. szept. 11. 08:10
8/10 anonim válasza:
:O
Én márkaszervizbe(!) (igaz az autóm már nem garanciális) mindig viszem az alkatrészt. Féktárcsa-fékbetét csere alkalmával is vittem. Soha nem szóltak, nem is céloztak rá, hogy nem kéne. Simán berakták.
Annyi, hogy azt elmondták, hogy anyaghibára nem, csak a beszerelésre vállalnak garanciát. Anyaghibával oda kell menni reklamálni, ahol vettem az alakatrészt. A szakszerű beépítésről természetesen kiállítják az igazoló számlát. Szerintem ez teljesen evidens és korrekt.
Sőt olyan is volt, hogy a márkaszervizbe vittem az autóm gyári olaját, mert így fel annyiba került mintha helyben kérem. Ezért se szóltak semmit. Azt borították bele, amit vittem.
2018. szept. 11. 08:39
9/10 anonim válasza:
Aha..:D
Csak az a baj, hogy a jót viszi az ember, és úgysem szerelik be.
Nekik van 50-70% kedvezmény bárdinál, unixnál, stb, ezt ők megveszik, neked meg nem az alapáron(weboldal), hanem arra még egy jó 20-30%-os haszonnal adják tovább. :D
Ezért nem vihetsz.
2018. szept. 11. 11:17
10/10 Oláh Fiftycent válasza:
Aki nem hajlandó beszerelni, az az alkatrésszel akar lehúzni.Kertelhetünk itt össze vissza hogy silány minőségű meg nem jó a méret de az utángyártott alkatrészeket, tapasztalt autószerelő állítása szerint az autóhoz eredeti alkatrészt gyártó cég minőség ellenőrzése és jóváhagyása után hozzák forgalomba. Nem csak úgy hasra ütésre legyártanak egy alkatrészt ami egyébként nem is biztos hogy engedélyezett. Elvittem az autómat szerelőhöz hogy nézzék át és mondják meg mit kell rajta cserélni és mennyi lenne az alkatrész + munkadíj. Az alkatrész ár kijött 128 ezer forintra és a "Kovács autón" a jobb minőségűnek értékel termékekből féláron összeválogattam, ugyan ezt kb. hasonló áron sikerült a megcsinálnom a Fékmesteren. Az autó szerelők dupla áron számolják az alkatrészt pedig ők még kedvezményt is kapnak az alkatrész forgalmazóktól.Átvernek és ha te ezt nem hagyod még meg vannak sértődve. Egy autószerelő dolga hogy szerelje az autókat nem pedig az alkatrész kereskedés.Ebből adódóan aki nem egyezik bele hogy az alkatrészboltban a kollégák(akik nyilván tudják milyen alkatrészt adjanak mert beazonosítják a gépjármű adatai alapján) által ajánlott alkatrészt beletegye az autódba az egy simlis kutya.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!