Total Classic olajok milyen minőségűek?
Figyelt kérdés
Most néztem a Tesóba az 5 literes 10W-40 és az 5W-40 is akciós, az utóbbi 5900 Ft-os áron, szerintetek mennyire jó minőségben ez az olaj?2018. szept. 9. 09:36
1/2 ika84 válasza:
Egy jó közepes olajnak tartottuk az autósboltban. Elvileg francia eredetű és nem csak új, hanem szűrt olajat is kevernek a késztermékbe. Ezért sznoboknak és ha villogni akarsz akkor nem ajánlom. Amúgy én is inkább ezzel üzemeltettem az autóimat (a6 96 2.0 16v és g2 1.6 d) és 8-9ezer kilóméterig nem is ették. Szerintem normál használat mellett teljesen megbízható és jó!
2/2 anonim válasza:
"Synthetic technology" vagyis részben szintetikus. Erre viszont nincs előírás hogy mi számít részben szintetikusnak. Nos, elárulom hogy az ilyen feliratú flakonok nagyrészt ásványi eredetű alapolajból készülnek, legfeljebb egy bizonyos része hidrokrakkolt annak az ásványi olajnak, de attól az még nem lesz szintetikus. Én nem raknám bele rotakapánál komlyabb belsőégésű motorba, legfeljebb olyanba aminek "már úgyis mindegy". Ezeknek az olajoknak nincsenek autógyártói jóváhagyásaik, tehát semmi nem garantálja hogy megfelelő lesz az adott motorba. Nyilván rövid távon nem okoz motorkárokat, de tartós használatban már jelentkezhetnek negatív hatások, úgy mint olajsár, rendellenes kopások, stb. Ezekkel az olajokkal nem szabad 5-7 ezer km-nél többet menni semmilyen körülmények között. Városi forgalomban maximum 5000 km ami után cserélni érdemes. Így már nem lesz olcsóbb mint egy rendes, szintetikus olaj, mert az mehet 2-3-szor ennyit is egyszerre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!