Olcsón, egyszerű autót?
Szükségem lenne egy autóra. A keret kb. 1 millió Forint (papírozás, biztosítás nélkül). Mindenféleképpen valami fiatalabb típust szeretnék (max. 10 év), hogy még 10-15 év múlva is használható legyen és ne kelljen minden vizsga előtt foltozgatni.
Ez az összeg tudom, hogy nem túl sok, viszont cserébe nincsenek nagy elvárásaim:
- klíma nem kell, fűtés se nagyon, elég ha a szélvédőre tudok fújatni télen egy kis langyos levegőt
- kulcsos ajtónyitás megfelelő, nem kell központizárasnak lennie
- szervó rásegítők nem szükségesek (eddig még egyik autómban sem volt, és nem éreztem hiányát)
- ülés fűtés/hűtés/szellőztetés sem kell
- mindenképpen kézi váltós legyen, 1.6-2 literes benzinmotorral (lehetőleg hátsókerékmeghajtású, bár azt tudom hogy ma már ilyet nem nagyon gyártanak...)
- legyen rajta vonóhorog és tetőcsomagtartó
- elektromos ablak sem szükséges
- légzsák az jó ha van, de nem baj ha nincs
- mindenféle elektronika mentes legyen (max. ABS)
Összegezve a cél az lenne hogy faék egyszerűségű legyen. Azért is mert nincs szükségem semmiféle modern vacakra bele, meg ami nincs benne az nem is tud elromolni. Ismerősi körömben legtöbbeknek Audi/VW/Opel autóik vannak és mindegyikkel évi többször járnak szervizbe. De nem a létfontosságú dolgok miatt, hanem mert pl. beázik a tetőablaknál az autó, vagy nem hűt megfelelően a klíma, nem jó az ülésfűtés, stb.
Gondolom ha olyan modellt választok amikben ezek gyárilag nincsenek benne akkor olcsóbban tudok venni (számomra) ugyanolyan jó autót, vagy hasonló árért jobbat. De nem igazán ismerem az autókat, így azt sem tudom hogy milyen típusok jöhetnek szóba.
2008 utan gyartott, elvarasaidnak megfelelo auto nincs konkretan.
Talan uj LADA, DACIA ilyesmi, de ezeknek meg mas nyugje van.
Eßeltronikaval semmi baj nincs.
Köszönöm a válaszokat.
Elektronikával lehet nincs baj, de sokaktól hallom hogy nem lehet kikapcsolni az összes dolgot benne és a legváratlanabb szituációkban egyszerűen "letilt az autó", pl. ha valaki nagyobb sebességgel szeretne bevenni egy kanyart akkor nem enged gyorsítani az autó csak miután egyenesbe állt a kormány.
Szóval akkor semmi újabb autó nincs ilyen paraméterekkel? Miért? Biztosan sokan lennének vevők egy alap (de nem vacak minőségű) autóra. Nem hiszem hogy a legtöbb ember számára létfontosságú lenne pl. az elektromos ablak.
Ha ennyire fapados kocsi megfelel, akkor miért akarsz egymilliót rákölteni?
Egy ilyen kocsit simán megkaphatsz párszázezerért ami kiszolgál, 1 millióért már olyan autót alig adnak amikben a felírtak 70%-a van, és aránylag megbízható.
Ez olyan mintha Ferrarit akarnék venni, de szigorúan 40 km/h alatt használnám mert félnék a nagyobb sebességtől.
Én a helyedben eldönteném hogy vagy 2-3-400.000-ért egy régebbi, de megbízható autót veszel, vagy pedig feljebb adsz az igényekkel és akkor már egy "extrás" autót veszel, aminek a felszereltségét ki is használod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!