Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A Seatok tervezésében mekkora...

A Seatok tervezésében mekkora szabadsága van a spanyoloknak?

Figyelt kérdés
Tehát hogy működik ez? Megkapják a motort a VW-től, hogy e köré kéne egy autót építeni? Vagy mennek a már kész, megtervezett autó tervei hogy ezt kéne legyártani? Tudtommal a Daciánál így működik, hogy csak a gyár van Romániában, a tervezést a franciák elintézik. Nos, spanyol még egyáltalán valamitől a Seat azon kívül, hogy ott gyártják?

2018. szept. 7. 12:27
 1/4 anonim ***** válasza:
A VW/Audi/Skoda/Seat formavilágot elnézve szerintem semmi beleszólás nincs, egységes a négy márka.
2018. szept. 7. 12:42
 2/4 anonim ***** válasza:
Spanyolok tervezik a Seatot? Nem biztos, csak ezért mert spanyol márka volt eredetileg a Seat. Az a helyzet a Seattal is mint a többi VW leányvállalattal. A formatervet nagy nevű, elismert tervezőkre bízzák, persze a németek megszabják neki az irányzatot. A Seatnál megfigyelheted hogy a formaterv nem más mint az olasz és a német iskola keresztezése. Az olaszok szabadon terveznek, fellengzős vonalakkal, elrendezésekkel dolgoznak. Ellenben a németek grammra, fokra, szögpercre kimért vonalakkal és "józan" elrendezéssel dolgoznak. Na Seat ezt a kettőt vegyíti, ami szerintem egy borzalom. Két külön világot nem lehet egy tető alá terelni. A Seatokon érzeni hogy a szándék megvan a lazán dinamikus formákra, de azok a laza formák is ki vannak mérve, ki vannak dolgozva szigorúan. De hát kerek a világ, lehet választani, ki milyet szeret. Seatot egyébként a csehek is gyártanak a Skoda gyárban, tehát ma már nem köthető egy márka egy bizonyos országhoz úgy mint régen 25-30 évvel ezelőtt.
2018. szept. 7. 13:11
 3/4 anonim ***** válasza:

Van egy tervező, külön a Seatnak, aki megrajzolja az autót, oszt kész, ennyi a tervezés. A többi pedig készen jön a VW-től. Persze mielőtt bárki is siránkozna, vagy szidná a VW-t emiatt, annak mondom, hogy a Seat, mint önálló márka, már évtizedek óta nem létezne, rég elfelejtette volna mindenki, hogy volt valaha ilyen.

P.S. Nekem tetszenek a Seatok, igaz, én németautós vagyok, lehet pont azért jön be. Egyébként az utóbbi években, de különösen az új modelleknél, a Seatot is megpróbálták egy kicsit felmpumpálni, árban is, mert nem tetszett nekik, hogy mindenki a Skoda alá pozicionálja a Seatot.

2018. szept. 7. 13:51
 4/4 anonim ***** válasza:
A Seat, a VW- konszernbeolvadt márka, nem a spanyol irányítja a történéseket, tekintve német tulajdonú a vállalat.
2018. nov. 3. 09:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!