Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ha a kasztni 120 km/h-nál...

Enkidu kérdése:

Ha a kasztni 120 km/h-nál elkezd rezonálni (eddig nem tette), akkor ez a motortartó gumibak hibája lehet? Eddig halk volt. Pár 1000 km óta nagyon rezonál tőle a kasztni és a műanyag alkatrészek. Jó hangos lett.

Figyelt kérdés

2018. szept. 4. 19:03
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a legutolsó hozzászólást. A hang alapján, amit én fantáziálok, az egy csapágy hang. Az előző autóban volt nagyon, de nagyon hasonló hang, amikor a hátsó kerékcsapágy szállt el. Szinte ugyaz ez a hang volt, csak hát ott ugye akkor is, amikor üresben gurult. Ezek alapján a legvalószínűbb akkor a menesztőtárcsa csapágya?
2018. szept. 23. 18:14
 12/16 veterán vas ***** válasza:

Az a megtévesztő, hogy a menesztő is forog állandóan, tehát elsőre kizárná az ember.

Viszont amikor nyomod neki, akkor befeszül(het).

De jártam már így a diffivel is. A kardán bemeneti csapágyánál a roppantógyűrű, valami pontatlanul megmunkált kisipari förmedvény volt. Kézi mozgatásra nem lehetett észrevenni, de menet közben egy bizonyos fordulatnál remegett.

Na mire megtaláltuk ....... :/

2018. szept. 23. 23:48
 13/16 A kérdező kommentje:

Mindenkinek:

Végül két probléma volt a háttérben: 1. az első hardy tárcsa szét volt szállva. 2. a középső kipufogó tartó gumi le volt szakadva.

Köszönöm mindenkinek a sok hasznos ötletet!

2018. okt. 9. 14:13
 14/16 veterán vas ***** válasza:
Halleluja! ;)
2018. okt. 9. 14:30
 15/16 A kérdező kommentje:
Állítólag miután cserélik ezt a két alkatrészt, az egész kardántengelyt centírozni kell, ami miatt elküldenék jó messze valahová, és vagy 80000 ft csak a centírozás. Tényleg kell a centírozás?
2018. okt. 10. 21:16
 16/16 Vortrex ***** válasza:

Valóban ki szokták egyensúlyozni a kardánokat egy-egy komolyabb felújításkor, de ha tényleg a hardy tárcsája volt szétszakadva és még így is csak 120-nál kezdett rezonálni, szerintem semmi értelme.

Egyébként sokan foglalkoznak vele, érdemes lehet egy-két helyről ajánlatot kérni, hogy mégis mennyibe kerül közvetlen, mert én 80ezret azért sokallok rá, akár egy új tengely ára is lehetne.

2018. okt. 11. 22:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!