Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Beletölthetem az autóba ezt a...

Beletölthetem az autóba ezt a hűtőfolyadékot, vagy inkább ne?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Mivel már nem sokkal van a minimum jelzés felett a fagyálló, ezért ma elmentem a kagylós benzinkútra, és vettem egy saját márkás rózsaszín színű hűtőfolyadékot. A kutas azt mondta (meg több szerelő is), hogy ma már nem számít hogy milyen fagyállót és milyen színűt töltünk az autóba, mert már kompatibilisek egymással nagyrészt, akár keverni is lehet a különböző színűeket ha nincs más lehetőség...

A lényeg az lenne, hogy a folyadék címkéjén az áll, hogy bármely alumínium és egyéb öntvényekből készült motorokhoz használható. Én úgy tudom, hogy az én autómban vas blokk van. Ha ez tényleg így van beletölthetem, vagy inkább vegyek másikat?

2018. szept. 1. 22:33
 1/4 anonim ***** válasza:
Teljesen mindegy. Sima desztvízzel is utánatölthetsz, azzal biztos hogy nem csinálsz kárt. (Azt már le sem merem írni mert lepontoznak, hogy mi a régebbi családi autónkba mindig csapvizet töltöttünk, kivéve télen mert akkor kapott rendes fagyállót. Az autó 23 év után lett eladva, 210 ezer kilométerrel, eredeti hűtővel és vízpumpával.)
2018. szept. 1. 23:33
 2/4 anonim ***** válasza:
Az egyéb öntvény nálad mit jelent?
2018. szept. 2. 08:10
 3/4 anonim ***** válasza:
* de a tied sem vas blokk.
2018. szept. 2. 08:11
 4/4 anonim ***** válasza:
Alu ötvözet az a vas, amivel a hűtőfolyadék érintkezik.
2018. szept. 2. 08:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!