Ciripelő hangot ad ki az autó, mi lehet a baj?
Ez a bizonyos ciripelő hang, márkától, típustól független sok minden okozhatja.
Nálam G Astránál akkor csinálta amikor a bal hátsó fékbetétem annyira kikopott hogy már jelzett ez a rendszer ugye a fém beleért a tárcsába, több autónál inkább sípolni szokott hangos fémes sípolásra gondolok, nálam ciripelt. Amikor itt az oldalon úgy 5-6 éve feltettem ilyen kérdést erről akkor sokan mondták hogy lehet akár generátor, akár turbó hiba is.
A ciripeléses dolog a barátnőm autójánál is jelentkezett ami szintén G Astra. Nála leginkább zárt helyen garázsba, lehúzott ablaknál lehetett hallani a motortérből jött. Akkor én körbe néztem miközben járt a motor és a vezérlés felől jött ez a hang. Szervizbe megnézték, és ott a generátor csapágy volt a ludas.
Nekem ott mondta egy ex opel szervizes, mivel sima autószervizbe vittem, nem márkaszervizbe hogy egy ilyen jellegű ciripelés csapágy problémára utalhat, de mondta hogy kerékcsapágyra viszont búgás hang a jellemző, na meg persze említett még mást is de arra tisztán nem emlékszem.
A te esetedben lehetséges az is hogy magával az új felnivel lehet probléma hogy valamibe beleér éppen vagy a cserénél valami szennyeződés került a fékbetét és a tárcsa közé, és lehet az okozza ezt.
Legegyszerűbb mielőtt megiheszted a kérdezőt. Telefonnal bevilagitasz teljesen kitekert kerék mögé és megnézed a gumiharang a helyén vane.
A féltengely csukló az elttartama legeslegvegen csinál ilyet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!