Mozgássérült hely használata így szabályos?
Az igazolvány névre szól, a tulajdonosának ott kell lenni, csak akkor jogos a parkolóhely használata.
Vannak megtörtént esetek, amikor meglepő és bosszantó büntetéseket róttak ki.
Ilyen, amikor a mozgáskorlátozott igazolvánnyal rendelkező személyt szállító autóból a mozgáskorlátozott kiszáll, a vezető pedig elmegy az autóval, kiáll a parkolóból, majd később visszaáll oda, és akkor kap egy ellenőrzést...
Nincs ott az igazolvány tulajdonosa, megbüntetik.
Ami érdekes, hogy abban az esetben, ha a mozgáskorlátozott kiszállása után nem hagyja el az autó a parkolót, nem büntethetik meg, az igazolvány tulajdonosa a közelben van, arra vár az autó vezetője.
Kérdéses, hogy ebben így mennyi a logika, de ha te az igazolvány tulajdonosa nélkül elindulsz, és azt meglátják, büntethető vagy.
Egy bizonyos parkolóhely használata esetén, ha az a lakás előtt található, talán az önkormányzatnál érdemes lehet egy egyeztetést kezdeményezni, ahol a konkrét esetre kereshetnek megoldást, ami lehet egy írásos engedély, hogy azt a parkolóhelyet az igazolvány tulajdonosán kívül használhatja annak az autónak másik, megnevezett vezetője, mivel a mozgáskorlátozottnak ott van kialakítva megfelelő hely a ki és beszállásra, de az autót másik családtag is használja...
Ez az önkormányzaton múlik, mennyire partnerek, és kizárólag csak a lakás előtti parkolás esetén.
Szerintem téves infót kapsz. A mozgáskorlátozott parkoló azoknak van fenntartva, akik rászorulnak, s van igazolványuk. A személyükhöz kötődik a használata.
De nagyon nem életszerű az, amit írnak előttem, s kötve hiszem, hogy a jog is úgy rendelkezik.
Ha a kocsival elmegyek valakiért, akié a kártya, akkor beállhatok a mozgáskorlátozott parkolóba.
És ha elvittem a céljához, ki is állhatok.
Senki ne mondja nekem, hogy az az eljárás, hogy két sarokkal az orvosi rendelőtől leállítom a kocsit,elmegyek a rokiért, azt lehozom az utcára, s ott álldogál, amíg vissza nem megyek a kocsihoz gyalog, is oda nem jövök vele. Az akár több perc is lehet.
És ha így teszek, akkor a parkolóra sincs szükség, hiszen csak beteszem az autóba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!