Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Új autót akarok vásárolón. Az...

Új autót akarok vásárolón. Az egyes szalonok között van ár különbség? Érdemes több helyen is megnézni?

Figyelt kérdés
pl. egy új suzuki ignis-t más áron kapok meg Pesten vagy Kazincbarcikán?

2018. aug. 30. 08:52
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Nagynéném például több mint félmillió kedvezményt kapott amiért a tesztautót vitte el. (Kisautó, 3.5M helyett) igaz várt rá két hónapot de lehet neked is megéri.
2018. szept. 25. 21:35
 12/12 anonim ***** válasza:

Ha 10 éves autót veszel még nagyobb "kedvezményt" kapsz. :)

A tesztautónál nem kifejezetten kedvezményt kapsz, hanem egy használt autót, amit új áron senki nem venne meg, ezért értelem szerűen olcsóbban adják.

Nem sok az a kb 10-12ekm, amit ezekbe beletolnak. Viszont a tesztautókat nem épp kímélő papás stílusban vezetik. Mindenki arra kiváncsi, hogy mit tud, azért hajtsák őket keményen. Padlógáz-satufék, akár épphogy langyos motorral is. Ráadásul inkább rövidebb távokon. Nem jellemző, hogy egy tesztút több száz km-es autópályás utazgatás lenne.

Láttam már öreg botlábú papát aki üvöltő motorral égette a kuplungot a tesztautóban. Amiről persze vételkor nincs tudomásod.

Egy meglévő tesztautónál még ott van az is, hogy azt kapod, ami ott van épp készen. Nem választhatsz felszereltséget, nem válogathatsz az extrákban. Nem választhatsz színt, kárpitot, stb. Tehát mindenképp kompromisszumot jelent.

És gyakorlatilag egy használt autót kapsz, még akkor is ha fél éves és kevés a futása.

Eredetileg én is tesztautóban gondolkoztam, mert úgy gondoltam van az a pénz, amiért hajlandó vagyok kompromisszumot kötni. Aztán a szalonban felhívták a figyelmemet a listaárból levonnadó kedvezményekre új autó rendelése esetén. Így egy általam összeállított vadonat új autót vettem, amibe senki nem fingott bele, az első km-tól mindent tudok róla. Kb annyiért megkaptam, mint a tesztautót.

2018. szept. 26. 08:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!